Kylmäuutettu kahvi sopii myös herkkämahaiselle.
Yön yli jääkaapissa muhitettava tuorepuuro saa kivan kaverin vieruskaverikseen; nyt tulee nimittäin cold brew eli kylmäuutettu kahvi! Jos mietit jääkahvia, niin tämä on eri juttu.
Jääkahvi on kuumaa kahvia, joka on viilennetty jäillä, cold brew taas tarkoittaa sumppia, jossa kahvinpuruja on liotettu kylmässä vedessä pitkään. Syntyy vahva, makeahko kahvi, jossa on vähemmän parkkihappoja kuin normikahvissa. Tämä siis saattaa passata herkkämahaisellekin.
Kätevintä on pressopannun kera, mutta homma onnistuu myös nakkaamalla purut ja vedet kannelliseen lasipurkkiin ja sitten harson läpi suodattamalla.
Kylmäuutettu kahvi
80 g tummapaahtoista kahvia
1 l vettä
- Mittaa kahvi pressopannuun. Lisää vesi. Sekoita.
- Aseta pressopannun kansi paikalleen ja paina mäntää vain muutama sentti alaspäin.
- Laita kahvi kylmään vähintään 8 tunniksi (jotkut pitävät jopa 24 tuntia). Paina mäntä alas. Kahvi on valmis.
Resepti Paulig