Ei risotto, vaan kvinoatto! Kvinoanmuruista ja kermaisesta myskikurpitsasta syntyy täyteläinen herkkuruoka.
Neljä annosta
Valmistusaineet
500 g myskikurpitsaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
150 g osterivinokkaita tai muita sieniä
1 tl Provencen yrttiseosta
öljyä paistamiseen
200 g kvinoaa
1 salottisipuli
1 rkl kuivattua oreganoa
7 ½ dl kasvislientä
150 g lehtikaalia
1 sitruunan mehu
Valmistusohjeet
1 Huuhtele ja puolita myskikurpitsa ja kaavi siemenet pois. Aseta puolikkaat leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Ripottele päälle öljyä, yrttejä, suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
2 Puhdista ja leikkaa sienet. Paista niitä provencelaisten yrttien kera voissa muutaman minuutin ajan. Nosta pannu levyltä ja aseta sivuun.
3 Huuhtele kvinoa kylmässä vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Paista sipulia ja oreganoa öljyssä pannulla. Lisää kvinoa ja anna paistua hetken. Kaada sekaan ½ dl kasvislientä ja anna kiehua välillä sekoittaen. Kun liemi on imeytynyt, kaada hieman lisää. Jatka, kunnes koostumus on kermainen.
4 Huuhtele lehtikaali ja revi vihreät lehdet irti kovasta varresta. Silppua lehdet. Leikkaa paahdettu myskikurpitsa pieniksi paloiksi ja sekoita kurpitsa, sienet, lehtikaali ja kvinoatto. Mausta sitruunamehulla.