Myskikurpitsa-kvinoatto

Ei risotto, vaan kvinoatto! Kvinoanmuruista ja kermaisesta myskikurpitsasta syntyy täyteläinen herkkuruoka.

Neljä annosta

Valmistusaineet

500 g myskikurpitsaa

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

150 g osterivinokkaita tai muita sieniä

1 tl Provencen yrttiseosta

öljyä paistamiseen

200 g kvinoaa

1 salottisipuli

1 rkl kuivattua oreganoa

7 ½ dl kasvislientä

150 g lehtikaalia

1 sitruunan mehu

Valmistusohjeet

1 Huuhtele ja puolita myskikurpitsa ja kaavi siemenet pois. Aseta puolikkaat leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Ripottele päälle öljyä, yrttejä, suolaa ja pippuria. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

2 Puhdista ja leikkaa sienet. Paista niitä provencelaisten yrttien kera voissa muutaman minuutin ajan. Nosta pannu levyltä ja aseta sivuun.

3 Huuhtele kvinoa kylmässä vedessä. Kuori ja silppua sipuli. Paista sipulia ja oreganoa öljyssä pannulla. Lisää kvinoa ja anna paistua hetken. Kaada sekaan ½ dl kasvislientä ja anna kiehua välillä sekoittaen. Kun liemi on imeytynyt, kaada hieman lisää. Jatka, kunnes koostumus on kermainen.

4 Huuhtele lehtikaali ja revi vihreät lehdet irti kovasta varresta. Silppua lehdet. Leikkaa paahdettu myskikurpitsa pieniksi paloiksi ja sekoita kurpitsa, sienet, lehtikaali ja kvinoatto. Mausta sitruunamehulla.