raakajuustokakut
Ripottele raakajuustokakkujen päälle lopuksi chiansiemeniä ja mansikoita.

Mansikalta ja sitruunalta maistuvat raakajuustokakut

12 annosta, valmistusaika 30 minuuttia, odotusaika 9 tuntia

Ainesosat:

Pohja

5 dl kaurahiutaleita

2,4 dl kokonaisia manteleita

0,5 tl suolaa

2 rkl kookossokeria

2 rkl vaahterasiirappia

0,8 dl kookosöljyä

Mansikkakerros

5 dl mansikoita

2,4 dl (kuumassa vedessä liotettuja) cashewpähkinöitä

225 ml kookoskermaa

3 rkl maissijauhoja

ripaus suola

3 rkl vaahterasiirappia

Sitruunakerros

2,4 dl (kuumassa vedessä liotettuja) cashewpähkinöitä

2,5 dl kookoskermaa

2 rkl maissijauhoja

1,2 dl sitruunamehua

ripaus suolaa

0,6 dl vaahterasiirappia

Tarjoiluun

chia-siemeniä

muutama halkaistu mansikka

Valmistusohje:

  1. Pohjakerros: Voitele halkaisijaltaan 23 senttisen vuoan pohja ja reunat. Aseta pohjan päälle leivinpaperi ja leikkaa reunaa kiertämään sopiva pala leivinpaperia.
  2. Aja pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi muruksi. Painele kostealla lusikalla tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka pakkaseen.
  3. Mansikkakerros: Soseuta mansikat tehosekoittimessa. Kaada mansikkasose kulhoon siivilän läpi. Kippaa tehosekoittimeen nyt liotetut ja valutetut cashewpähkinät, kookoskerma, maissijauhot, suola ja vaahterasiirappi. Aja tasaiseksi.
  4. Sekoita pähkinäkermaseokseen mansikkasosetta niin, että seoksesta tulee kauniin vaaleanpunainen. Levitä mansikkakerros pohjan päälle ja pakasta kolmeksi tunniksi.
  5. Sitruunakerros: Yhdistä kaikki kerroksen ainekset tehosekoittimessa. Aja sileäksi. Kaada jäädytetyn mansikkakerroksen päälle. Pakasta neljäksi tunniksi.
  6. Tarjoilu: Nosta kakku pakkasesta ja kippaa leikkuulaudalle. Leikkkaa viipaleiksi ja koristele chiansiemenillä ja mansikanpuolikkailla.
Teksti StockFood/Tekstikuva