12 annosta, valmistusaika 30 minuuttia, odotusaika 9 tuntia
Ainesosat:
Pohja
5 dl kaurahiutaleita
2,4 dl kokonaisia manteleita
0,5 tl suolaa
2 rkl kookossokeria
2 rkl vaahterasiirappia
0,8 dl kookosöljyä
Mansikkakerros
5 dl mansikoita
2,4 dl (kuumassa vedessä liotettuja) cashewpähkinöitä
225 ml kookoskermaa
3 rkl maissijauhoja
ripaus suola
3 rkl vaahterasiirappia
Sitruunakerros
2,4 dl (kuumassa vedessä liotettuja) cashewpähkinöitä
2,5 dl kookoskermaa
2 rkl maissijauhoja
1,2 dl sitruunamehua
ripaus suolaa
0,6 dl vaahterasiirappia
Tarjoiluun
chia-siemeniä
muutama halkaistu mansikka
Valmistusohje:
- Pohjakerros: Voitele halkaisijaltaan 23 senttisen vuoan pohja ja reunat. Aseta pohjan päälle leivinpaperi ja leikkaa reunaa kiertämään sopiva pala leivinpaperia.
- Aja pohjan ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi muruksi. Painele kostealla lusikalla tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka pakkaseen.
- Mansikkakerros: Soseuta mansikat tehosekoittimessa. Kaada mansikkasose kulhoon siivilän läpi. Kippaa tehosekoittimeen nyt liotetut ja valutetut cashewpähkinät, kookoskerma, maissijauhot, suola ja vaahterasiirappi. Aja tasaiseksi.
- Sekoita pähkinäkermaseokseen mansikkasosetta niin, että seoksesta tulee kauniin vaaleanpunainen. Levitä mansikkakerros pohjan päälle ja pakasta kolmeksi tunniksi.
- Sitruunakerros: Yhdistä kaikki kerroksen ainekset tehosekoittimessa. Aja sileäksi. Kaada jäädytetyn mansikkakerroksen päälle. Pakasta neljäksi tunniksi.
- Tarjoilu: Nosta kakku pakkasesta ja kippaa leikkuulaudalle. Leikkkaa viipaleiksi ja koristele chiansiemenillä ja mansikanpuolikkailla.
Teksti
StockFood/Tekstikuva