Linssit muhevoittavat pannarit.

Linssipannari

Klassisesta aamupalaherkusta tulee vähän terveellisempi ja täyttävämpi, kun jauhojen sekaan heittää pehmeitä linssejä. Linssipannukakku on uusi aamiaishitti.

Ihanat pannarit ovat jotain muutakin kuin höttövehnää, kun lisäät seokseen linssejä. Pehmeän jauhoiset ja miedot linssit uppoavat pannaritaikinaan sulavasti.

Linssipannukakku

1 dl punaisia tai keltaisia linssejä

2 1/2 dl vettä

3 dl mantelimaitoa

1/2 dl rypsiöljyä

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Tee näin:

Keitä linssit vedessä pehmeäksi soseeksi.

Sekoita kulhossa maito, öljy, vaniljasokeria ja sokeri. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja leivinjauhe. Sekoita mantelimaitoseos jauhoseoksen joukkoon ja lisää lopuksi linssisose varovasti käännellen.

Nosta voidellulle pannulle noin 1/2 dl taikinaa pannukakkua kohden ja paista. Tarjoa hillon tai marjojen kanssa.

Resepti Salla Korpelan kirjasta P niin kuin papu (2018)

 

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat Fotolia