Kuvassa koristeena on currynlehtiä, mutta myös korianteri käy hyvin.

Lämmittävä katkarapu-kuskuskeitto

Currylla maustettu katkarapu-kuskuskeitto on pirteä ja lämmittävä ruoka.

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

Aineosat:

200 g kuskusia

2 rkl auringonkukkaöljyä

1 purjo

1 fenkoli

1 rkl keltaista currytahnaa

1 l kalalientä

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

24 jättikatkarapua

1 rkl kalakastiketta

1 tl sokeria

1 sitruuna

korianteria koristeluun

Valmistusohje:

  1. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota purjoa ja fenkolia kymmenisen minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Lisää currytahna ja paahda muutama minuutti välillä sekoittaen.
  3. Viipaloi paprikat ja kuori katkaravut. Lisää pannulle kalaliemi ja lisää lämpöä. Kun liemi kiehuu, kaada sinne paprikat ja katkaravut. Keitä muutama minuutti tai kunnes katkaravut ovat kypsiä, eivätkä enää läpikuultavia.
  4. Purista puolet sitruunasta mehuksi ja leikkaa loppu lohkoiksi. Lisää keittoon kuskus ja mausta kalakastikkeella, sokerilla ja sitruunamehulla.
  5. Jaa keitto neljään kulhoon ja koristele korianterilla. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Ravintosisältö/annos

417 kaloria

9 g proteiinia

30 g hiilihydraatteja

7 g sokeria

9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1 g

5 g kuitua

0,1 g suolaa

Tilaa Fit!

 

 

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva