Currylla maustettu katkarapu-kuskuskeitto on pirteä ja lämmittävä ruoka.
Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia
Aineosat:
200 g kuskusia
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 purjo
1 fenkoli
1 rkl keltaista currytahnaa
1 l kalalientä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
24 jättikatkarapua
1 rkl kalakastiketta
1 tl sokeria
1 sitruuna
korianteria koristeluun
Valmistusohje:
- Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna öljy pannulla. Kuullota purjoa ja fenkolia kymmenisen minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Lisää currytahna ja paahda muutama minuutti välillä sekoittaen.
- Viipaloi paprikat ja kuori katkaravut. Lisää pannulle kalaliemi ja lisää lämpöä. Kun liemi kiehuu, kaada sinne paprikat ja katkaravut. Keitä muutama minuutti tai kunnes katkaravut ovat kypsiä, eivätkä enää läpikuultavia.
- Purista puolet sitruunasta mehuksi ja leikkaa loppu lohkoiksi. Lisää keittoon kuskus ja mausta kalakastikkeella, sokerilla ja sitruunamehulla.
- Jaa keitto neljään kulhoon ja koristele korianterilla. Tarjoile sitruunalohkojen kera.
Ravintosisältö/annos
417 kaloria
9 g proteiinia
30 g hiilihydraatteja
7 g sokeria
9 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 1 g
5 g kuitua
0,1 g suolaa
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva