Lakufani rakastuu tähän kalaruokaan.
VALMISTUSAINEET
2 tl lakritsijauhetta
½ tl suolaa
500 g (tai 4 palaa) lohifileettä
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
2 fenkolia
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
1 appelsiinin mehu
1 nippu rakuunaa tai kirveliä
50 g mustia oliiveja
suolaa
Tarjoiluun
½ sitruuna
VALMISTUSOHJEET
1 Sekoita lakritsijauhe ja suola. Ripottele tasaisesti lohen päälle ja anna vetäytyä 20 minuuttia.
2 Paista lohta öljyssä pannulla. Paista ensin 3 minuuttia maustepuolelta, käännä lohi ja paista vielä 4 minuuttia nahkapuolelta.
3 Puhdista ja halkaise fenkolit. Leikkaa ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Kuullota öljyssä kuumalla pannulla. Lisää appelsiinimehu, silputtu rakuuna tai kirveli ja oliivit ja mausta suolalla.
4 Nauti lohi ja paistettu fenkoli sitruunalohkojen ja salaatin kera.