lohikulho
Kvinoa-lohikulhon voi koristella villisti.

Kvinoa-lohikulho ja wasabimajoneesi

Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia

Ainesosat:

250 g kvinoaa

2 rkl maapähkinäöljyä

400 g nahatonta lohifileetä

150 g herkkusieniä

80 g kevyttä majoneesia

1 tl wasabitahnaa

1 limetti

1 suippokaali

150 g retiisejä

3 rkl macadamiapähkinöitä

1 kourallinen versoja

suolaa

pippuria

Tee näin:

  1. Huuhtele kvinoa. Laita kvinoa kattilaan, lisää 7,5 dl vettä ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  2. Nosta kattila lämmöltä ja anna jäähtyä.
  3. Kuumenna 1 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Leikkaa lohi neljään palaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsiksi, muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta.
  4. Nosta fileet pannulta ja peitä ne foliolla.
  5. Viipaloi sienet. Kuumenna pannu uudelleen. Kippaa pannulle sienet ja ripottele päälle suolaa. Paista kypsiksi, noin 6–7 minuuttia. Nosta lämmöltä.
  6. Purista limetistä mehu. Vatkaa majoneesi, wasabi, limetin mehu ja ripaus kuumaa vettä. Musta suolalla ja pippurilla. Kaada pieneen tarjoilukulhoon.
  7. Sekoita kvinoa ilmavaksi haarukalla. Jaa kulhoihin ja lisää päälle sienet ja lohi
  8. Suikaloi kaali ja viipaloi retiisit ohuiksi paloiksi. Lisää kvinoan, sienten ja lohen päälle kaali, retiisi, macadamiapähkinät ja vähän versoja. Tarjoile wasabimajoneesin kera.
Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva