Kolmen pavun ricottaspagetti

Veikeä viherpasta syntyy härkiksistä, leikkopavuista ja vihreistä pavuista.

Kolmen pavun ricottaspagetti

Kahdelle

Valmistusaika 25 minuuttia

150 g spagettia

100 g vihreitä papuja

150 g leikkopapuja

300 g härkäpapuja

1 sipuli

2 rkl öljyä paistamiseen

2 rkl vihreää pestoa

suolaa ja pippuria

150 g ricottajuustoa

1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä.

2. Ota toinen kattila ja kuumenna vettä kiehuvaksi. Leikkaa vihreät pavut pienemmiksi paloiksi ja napsauta kuivat päät pois. Kuori härkäpavut paloistaan (jos tämä ei onnistu, avaa palko veitsellä ja keitä niitä muutama minuutti). Kaada kaikki pavut kattilaan ja keitä pari minuuttia.

3. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota silppua öljyssä keskilämmöllä. Lisää sekaan pavut ja pesto ja paista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

4. Kääntele pavut valutetun spagetin sekaan. Ripottele päälle raastettua ricottaa.

Kokeile myös näitä ihania reseptejä:

Papu-halloumisalaatti

Papu-quesadillat ja avokadokerma

Pehmeä härkäpapukeitto

Pastaa ja härkäpapupestoa