Veikeä viherpasta syntyy härkiksistä, leikkopavuista ja vihreistä pavuista.
Kolmen pavun ricottaspagetti
Kahdelle
Valmistusaika 25 minuuttia
150 g spagettia
100 g vihreitä papuja
150 g leikkopapuja
300 g härkäpapuja
1 sipuli
2 rkl öljyä paistamiseen
2 rkl vihreää pestoa
suolaa ja pippuria
150 g ricottajuustoa
1. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä.
2. Ota toinen kattila ja kuumenna vettä kiehuvaksi. Leikkaa vihreät pavut pienemmiksi paloiksi ja napsauta kuivat päät pois. Kuori härkäpavut paloistaan (jos tämä ei onnistu, avaa palko veitsellä ja keitä niitä muutama minuutti). Kaada kaikki pavut kattilaan ja keitä pari minuuttia.
3. Kuori ja pilko sipuli ja kuullota silppua öljyssä keskilämmöllä. Lisää sekaan pavut ja pesto ja paista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Kääntele pavut valutetun spagetin sekaan. Ripottele päälle raastettua ricottaa.
Kokeile myös näitä ihania reseptejä: