24 marenkia, valmistusaika 2 tuntia
Ainesosat:
2 isoa kananmunaa
1,2 dl hienoa sokeria
¾ tl maissijauhoja
hyppysellinen suolaa
½ tl manteliuutetta
2−3 rkl kaakaojauhetta
2−3 rkl mantelilastuja
Valmistusohje:
- Lämmitä uuni 110-asteiseksi. Laita leivinpaperit valmiiksi kahden uunipellin päälle ja voitele ne.
- Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja suola ja nostele seos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon niin, että seos on tasaista. Lisää manteliuute ja lopuksi siivilöi joukkoon kaakao niin, että marengin väri on tasainen.
- Lusikoi samankokoisia nokareita pelleille. Asettele muutama mantelilastu jokaisen nokareen päälle.
- Paista 1−1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kypsiä. Sammuta uuni ja avaa ovi raolleen ja anna marenkien viiletä rauhassa uunissa.
Ravintosisältö/annos
47 kaloria
1,1 g proteiinia
9,3 g hiilihydraatteja
8,4 g sokeria
0,8 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 0,2 g
0,5 g kuitua
0,2 g suolaa
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva