mantelimarengit
Suklaisissa marengeissa on vain 47 kaloria.

Kaakao-mantelimarengit

24 marenkia, valmistusaika 2 tuntia

Ainesosat:

2 isoa kananmunaa

1,2 dl hienoa sokeria

¾ tl maissijauhoja

hyppysellinen suolaa

½ tl manteliuutetta

2−3 rkl kaakaojauhetta

2−3 rkl mantelilastuja

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 110-asteiseksi. Laita leivinpaperit valmiiksi kahden uunipellin päälle ja voitele ne.
  2. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita keskenään sokeri, maissijauhot ja suola ja nostele seos varovasti valkuaisvaahdon joukkoon niin, että seos on tasaista. Lisää manteliuute ja lopuksi siivilöi joukkoon kaakao niin, että marengin väri on tasainen.
  4. Lusikoi samankokoisia nokareita pelleille. Asettele muutama mantelilastu jokaisen nokareen päälle.
  5. Paista 1−1,5 tuntia, kunnes marengit ovat kypsiä. Sammuta uuni ja avaa ovi raolleen ja anna marenkien viiletä rauhassa uunissa.

Ravintosisältö/annos

47 kaloria

1,1 g proteiinia

9,3 g hiilihydraatteja

8,4 g sokeria

0,8 g rasvaa

josta tyydyttynyttä 0,2 g

0,5 g kuitua

0,2 g suolaa

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva