Kaksivärinen smoothiebowl onnistuu kartonkikikan avulla.
Vadelmainen persikkasmoothie amarantin kera
Neljälle, valmistusaika 15 minuuttia
Ainesosat:
reilu 1 dl kaurahiutaleita
5 dl jäisiä vadelmia
1 ¼ l soijamaitoa
3 ½ dl kookosjogurttia
1 rkl agave-nektaria
1 tuore persikka paloina
1 kourallinen tuoreita vadelmia
3 rkl amaranttia
Valmistusohje:
1. Yhdistä jäiset vadelmat, puolet kaurahiutaleista, puolet soijamaidosta, puolet jogurtista ja puolet agave-nektarista blenderissä.
2. Aja sileäksi. Kaada seos kannuun.
3. Putsaa blenderi. Sekoita nyt vuorostaan sileäksi smoothieksi loput kaurahiutaleet, soijamaito, jogurtti ja agave-nektari sekä persikanpalat.
4. Kuumenna paistinpannu, kippaa amarantit pannulle ja peitä kannella. Paahda 10–15 sekuntia, kunnes amarantit alkavat poksahdella. Nosta liedeltä.
5. Jos haluat, että eri väriset smoothiet erottuvat kulhossa selkeästi, tee näin: Aseta tyhjä tarjoilukulho kyljelleen puhtaan kartongin päälle. Piirrä kulhon puoliympyrän muotoiset ääriviivat kartongille. Leikkaa puoliympyrä kartongista ja aseta se keskelle kulhoa. Näin kulho jakautuu kahteen osaan.
6. Pidä kartonkia pystyssä kulhon keskellä ja kaada toinen smoothieseos vasemmalle ja toinen oikealle puolelle.
7. Nosta kartonki kulhosta ja täytä muut kulhot samalla tavalla.
8. Koristele smoothiekulhot paahdetulla ja raa’alla amarantilla, persikanviipaleilla ja tuoreilla vadelmilla ennen tarjoilua.