Neljälle, Valmistusaika 1 tunti
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
300 g herkkusieniä
2 valkosipulin kynttä
2 prk tomaattimurskaa
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl kuivattua basilikaa
100 g vihreitä linssejä
2 ½ dl vähäsuolaista kasvislientä
1 tippa Worcesterkastiketta
ripaus sokeria
2 rkl parmesaanijuusto-raastetta + 2 rkl tarjoiluun
suolaa, mustapippuria myllystä
400 g Linguine-pastaa
1 pieni nippu ruohosipulia
Valmistusohje:
1. Pese ja leikkaa sienet siivuiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää sipuli ja herkkusienet joukkoon. Kuullota 6−8 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä 2 minuuttia.
2. Kaada joukkoon tomaattimurska, oregano ja basilika sekä linssit, kasvisliemi, Worcesterkastike ja sokeri. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 25−30 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmenneet. Lisää lopuksi parmesaaniraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Keitä pasta suolatussa vedessä al denteksi, noin 10 minuuttia. Valuta vesi pois pastasta. Jaa lautasille ja kauho päälle kastiketta. Koristele parmesaanijuustolla ja silputulla ruohosipulilla.
Ravintosisältö/annos
546 kaloria
22 g proteiinia
93,3 g hiilihydraattia
9,1 g sokeria
11,4 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,2 g
9,3 g kuitua
0,7 g suolaa,