Grillilohta, rapeita kasviksia ja rahkadippi

Kaksi annosta

Valmistusaineet

250 g nahatonta lohifileetä

2 tl oliiviöljyä

suolaa ja pippuria

300 g porkkanoita

200 g vihreää parsaa

1 tl oliiviöljyä

Rahkakastike

kourallinen tilliä

kourallinen kirveliä

100 g maustamatonta maitorahkaa tai skyriä

1 sitruunan kuori

suolaa ja pippuria

200 g kirsikkatomaatteja

Valmistusohjeet

1 Voitele lohi öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla tai grillissä muutama minuutti molemmilta puolilta.

2 Kuori porkkana ja leikkaa pitkiksi tikuiksi. Huuhtele parsa ja poista kova kanta.

3 Kääntele porkkanat ja parsa liemessä, jossa on 1 tl öljyä ja 1 tl vettä. Paista pannulla tai grillissä pari minuuttia molemmin puolin. Jätä kasvikset rapeiksi.

4 Sekoita rahka, silputut yrtit ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.

5 Huuhtele tomaatit ja tarjoile lohen ja kasvisten kera. Kaada rahkakastike kulhoon. Dippaa lohta ja kasviksia kastikkeeseen.