Kaksi annosta
Valmistusaineet
250 g nahatonta lohifileetä
2 tl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
300 g porkkanoita
200 g vihreää parsaa
1 tl oliiviöljyä
Rahkakastike
kourallinen tilliä
kourallinen kirveliä
100 g maustamatonta maitorahkaa tai skyriä
1 sitruunan kuori
suolaa ja pippuria
200 g kirsikkatomaatteja
Valmistusohjeet
1 Voitele lohi öljyllä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla tai grillissä muutama minuutti molemmilta puolilta.
2 Kuori porkkana ja leikkaa pitkiksi tikuiksi. Huuhtele parsa ja poista kova kanta.
3 Kääntele porkkanat ja parsa liemessä, jossa on 1 tl öljyä ja 1 tl vettä. Paista pannulla tai grillissä pari minuuttia molemmin puolin. Jätä kasvikset rapeiksi.
4 Sekoita rahka, silputut yrtit ja raastettu sitruunankuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
5 Huuhtele tomaatit ja tarjoile lohen ja kasvisten kera. Kaada rahkakastike kulhoon. Dippaa lohta ja kasviksia kastikkeeseen.