Fenkolilohta ja savujuustokastiketta

Kuudelle
Valmistusaika 30 minuuttia
Vetäytymisaika 16 tuntia

Valmistusaineet

600 g tuoretta lohifileetä yhtenä palana
2 rkl sokeria
2 rkl (savu)suolaa
2 rkl fenkolinsiemeniä
pippuria

Vinaigretti
2 rkl viinietikkaa
6 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
¼ tl sokeria

Fenkolisalaatti

1 pieni fenkoli
6 tillinoksaa

Savujuustokastike

10 retiisiä
250 g savulohi-tuorejuustoa
suolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

1 Nosta lohi korkeareunaiseen vuokaan. Ripottele päälle sokeri ja (savu)suola ja peitä muovikelmulla. Nosta jääkaappiin vähintään 8 tunniksi.

2 Jauha fenkolinsiemeniä huhmareessa ja ripottele lohen päälle. Mausta pippurilla ja nosta kylmään vielä 8 tunniksi.

3 Sekoita vinaigrettin ainekset.

4 Puhdista fenkoli ja leikkaa paperinohuiksi siivuiksi. Revi tilli nupuiksi. Sekoita fenkoli ja tilli kastikkeen joukkoon.

5 Puhdista retiisit ja leikkaa kuutioiksi. Sekoita retiisit, suola ja pippuri savulohi-tuorejuuston joukkoon.

6 Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi ja annostele vadille. Kokoa päälle fenkolisalaattia. Tarjoile tuorejuustokastikkeen kera.