Arabialaisten lettujen juju on semolinakerma, joka syntyy maidosta, vehnäjauhoista ja ricottajuustosta.
Neljälle, valmistusaika 1 tunti, Jäähdytys 4 tuntia
Ainesosat:
Semolinakerma:
5 dl kevytmaitoa
2 rkl agave-nektaria
1,5 dl karkeaa vehnäjauhoa
1 tl vaniljauutetta
250 g kevyttä ricottajuustoa
Appelsiinisiirappi:
2,4 dl vettä
0,6 dl tomusokeria
2 isoa appelsiinia lohkoina
Atayef-letut:
2,4 dl jauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta
1 ½ rkl tomusokeria
2 dl vettä
Koristeluun:
2 rkl pistaasipähkinärouhetta
Tee näin:
- Semolinakerma: Yhdistä maito ja agave-nektari paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes agave sulaa maidon sekaan. Vatkaa seokseen karkeat vehnäjauhot ja jatka keittämistä, kunnes seos paksuuntuu, noin 5–7 minuuttia.
- Nosta kattila hellalta ja lisää vaniljauute ja ricotta. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada seos kulhoon. Voitele kelmu öljyllä ja peitä seos sillä. Nosta jääkaappiin noin neljäksi tunniksi.
- Appelsiinisiirappi: Yhdistä kaikki siirapin ainekset paistinpannulla. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Nosta pannu hellalta ja anna seoksen jäähtyä.
- Letut: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää vettä vähitellen koko ajan sekoittaen.
- Anna turvota huoneenlämmössä 15 minuuttia. Kuumenna pannu.
- Tee taikinasta pannulle pieniä lettuja. Paista 1–2 minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä saman verran.
- Tarjoilu: Kaada jäähdytetty semolinakerma pursottimeen ja täytä lettu keskeltä kermalla. Yhdistä letun reunat niin, että siitä muodostuu pieni rulla.
- Asettele letut lautaselle ja koristele pistaasimurskalla. Tarjoile appelsiinisiirapin kera.
Lue myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva