Pistaasimuru koristelee lettukääröt.

Arabialaiset lettukääröt

Arabialaisten lettujen juju on semolinakerma, joka syntyy maidosta, vehnäjauhoista ja ricottajuustosta.

Neljälle, valmistusaika 1 tunti, Jäähdytys 4 tuntia

Ainesosat:

Semolinakerma:

5 dl kevytmaitoa

2 rkl agave-nektaria

1,5 dl karkeaa vehnäjauhoa

1 tl vaniljauutetta

250 g kevyttä ricottajuustoa

Appelsiinisiirappi:

2,4 dl vettä

0,6 dl tomusokeria

2 isoa appelsiinia lohkoina

Atayef-letut:

2,4 dl jauhoja

1 ¼ tl leivinjauhetta

1 ½ rkl tomusokeria

2 dl vettä

Koristeluun:

2 rkl pistaasipähkinärouhetta

Tee näin:

  1. Semolinakerma: Yhdistä maito ja agave-nektari paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes agave sulaa maidon sekaan. Vatkaa seokseen karkeat vehnäjauhot ja jatka keittämistä, kunnes seos paksuuntuu, noin 5–7 minuuttia.
  2. Nosta kattila hellalta ja lisää vaniljauute ja ricotta. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada seos kulhoon. Voitele kelmu öljyllä ja peitä seos sillä. Nosta jääkaappiin noin neljäksi tunniksi.
  4. Appelsiinisiirappi: Yhdistä kaikki siirapin ainekset paistinpannulla. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Nosta pannu hellalta ja anna seoksen jäähtyä.
  5. Letut: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri. Lisää vettä vähitellen koko ajan sekoittaen.
  6. Anna turvota huoneenlämmössä 15 minuuttia. Kuumenna pannu.
  7. Tee taikinasta pannulle pieniä lettuja. Paista 1–2 minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä saman verran.
  8. Tarjoilu: Kaada jäähdytetty semolinakerma pursottimeen ja täytä lettu keskeltä kermalla. Yhdistä letun reunat niin, että siitä muodostuu pieni rulla.
  9. Asettele letut lautaselle ja koristele pistaasimurskalla. Tarjoile appelsiinisiirapin kera.

Tilaa Fit!

Lue myös:

Pinaatilla koristeltu lohipiirakka

3 x treenaajan proteiinipuuro

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva