Linssisalaatin lisukkeena tarjoillaan paahdettua mantelijauhoa ja perunaa
Neljälle
Valmistusaika 45 minuuttia
Paahdettu mantelijauho
1 dl mantelijauhoa
1 nippu timjamia
1 silputtu valkosipulinkynsi
¼ tl suolaa
Uunipaahdettua perunaa
600 g perunaa
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
Linssisalaatti
2 dl appelsiinimehua
1 rkl dijoninsinappia
1 rkl cashewpähkinöitä
4 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
6 dl keitettyjä vihreitä
linssejä
Vihanneslisuke
1 endiivisalaatti
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
¼ tl suolaa
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda mantelijauhoja, timjamia ja valkosipulia kuivalla paistinpannulla muutama minuutti tai kunnes seos muuttuu kullankeltaiseksi. Sekoita. Mausta suolalla, kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
- Halkaise perunat, kaada uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy sekä suola. Paahda uunissa puoli tuntia tai kunnes perunat näyttävät kivan paahtuneilta.
- Sekoita appelsiinimehu, dijoninsinappi, cashewpähkinät, öljy, valkoviinietikka ja suola sileäksi tehosekoittimessa. Kaada kastike kulhoon.
- Revi endiivisalaatti paloiksi. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kasvisten joukkoon öljy, etikka ja suola.
- Siivilöi linssit ja annostele ne lautasille. Kaada päälle puolet appelsiinikastikkeesta ja ripottele päälle mantelijauhoseos. Tarjoile perunoiden, vihannesten ja lopun kastikkeen kera.