Appelsiinimarinoitu linssisalaatti

Linssisalaatin lisukkeena tarjoillaan paahdettua mantelijauhoa ja perunaa

Neljälle

Valmistusaika 45 minuuttia

 

Paahdettu mantelijauho

1 dl mantelijauhoa

1 nippu timjamia

1 silputtu valkosipulinkynsi

¼ tl suolaa

 

Uunipaahdettua perunaa

600 g perunaa

2 rkl öljyä

½ tl suolaa

 

Linssisalaatti

2 dl appelsiinimehua

1 rkl dijoninsinappia

1 rkl cashewpähkinöitä

4 rkl öljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

½ tl suolaa

6 dl keitettyjä vihreitä

linssejä

 

Vihanneslisuke

1 endiivisalaatti

1 kesäkurpitsa

1 porkkana

1 rkl oliiviöljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

¼ tl suolaa

 

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Paahda mantelijauhoja, timjamia ja valkosipulia kuivalla paistinpannulla muutama minuutti tai kunnes seos muuttuu kullankeltaiseksi. Sekoita. Mausta suolalla, kaada kulhoon ja anna jäähtyä.
  2. Halkaise perunat, kaada uunivuokaan ja sekoita joukkoon öljy sekä suola. Paahda uunissa puoli tuntia tai kunnes perunat näyttävät kivan paahtuneilta.
  3. Sekoita appelsiinimehu, dijoninsinappi, cashewpähkinät, öljy, valkoviinietikka ja suola sileäksi tehosekoittimessa. Kaada kastike kulhoon.
  4. Revi endiivisalaatti paloiksi. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kasvisten joukkoon öljy, etikka ja suola.
  5. Siivilöi linssit ja annostele ne lautasille. Kaada päälle puolet appelsiinikastikkeesta ja ripottele päälle mantelijauhoseos. Tarjoile perunoiden, vihannesten ja lopun kastikkeen kera.