Aasialainen kanacongee

Aasialainen congee on vähän kuin riisipuuro tai risotto. Nyt se tarjoillaan mehukkaan broilerin ja paahdettujen pähkinöiden kera.

Neljälle
Valmistusaika 25 minuuttia + keittoaika 1 tunti

VALMISTUSAINEET

100 g basmatiriisiä

1 ½ l kanalientä
4 viipaletta tuoretta inkivääriä
250 g broilerinrintaa tai -filettä
1 tl riisiviinietikkaa
suolaa ja pippuria

Pähkinätäyte

2 rkl seesaminsiemeniä
100 g suolattomia maapähkinöitä
1 rkl seesamiöljyä paistamiseen
1 nippu kevätsipulia
1 nippu tuoretta korianteria

Tarjoiluun

soijakastiketta

1 limetti

VALMISTUSOHJEET

1 Huuhtele riisi huolellisesti.

2 Kaada kattilaan kanaliemi ja inkiväärit ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää riisit, madalla lämpöä ja anna porista. Keitä tunnin verran. Sekoita usein, jottei riisi pala pohjaan.

2 Leikkaa broileri pieniksi paloiksi. Sekoita riisin joukkoon ja kypsennä noin 7 minuuttia.

4 Mausta valmis congee riisiviinietikalla, suolalla ja pippurilla.

5 Paahda seesaminsiemeniä kuivalla pannulla ja maapähkinöitä kevyesti öljyssä. Rouhi pähkinät. Puhdista ja silppua kevätsipuli ja korianteri.

6 Annostele lämmin congee kulhoon ja ripottele täyte päälle. Tarjoile soijakastikkeen ja limettiviipaleiden kera.