Ateriasta puuttuu vielä se jokin? Kokeile näitä kastikkeita niin lihalle, kalalle kuin kasvisruualle.
Manteli-persiljapesto
Noin 4 dl
Valmistusaika 8 tuntia + 10 minuuttia
Ainekset
2 dl manteleita tai saksanpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
1 nippu persiljaa varsineen
1 sitruunan kuori ja mehu
2 dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
Valmistus
- Liota manteleita 8 tuntia litrassa vettä. Saksanpähkinöille riittää 4 tunnin liotus.
- Kuori ja silppua valkosipuli.
- Sekoita kaikki tasaiseksi tehosekoittimessa. Mausta tarvittaessa lisäsuolalla.
Aurinkoketsuppi
Noin 3 dl
Valmistusaika 10 minuuttia
Ainekset
150 g valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 dl vettä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl merisuolaa
Valmistus
Sekoita kaikki ainekset sileäksi kastikkeeksi. Ketsuppi säilyy jääkaapissa viisi päivää.
Cashew-tamarikastike
Noin 5 dl
Valmistusaika 10 minuuttia
Ainekset
1 limetin kuori
2 dl cashewpähkinöitä
½ dl tamarikastiketta
½ tl suolaa
2 dl vettä
Valmistus
- Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen tai aja sauvasekoittimella sileäksi. Jos rakenne on liian tiivis, lisää hieman vettä. Kylmetessään seos tanakoituu.
- Mausta halutessasi limetinmehulla tai -kuorella ja tamarikastikkeella.