3 maukasta maustekastiketta

Ateriasta puuttuu vielä se jokin? Kokeile näitä kastikkeita niin lihalle, kalalle kuin kasvisruualle.

Manteli-persiljapesto

Noin 4 dl

Valmistusaika 8 tuntia 
+ 10 minuuttia

 

Ainekset

2 dl manteleita tai saksanpähkinöitä

1 valkosipulinkynsi

1 nippu persiljaa varsineen

1 sitruunan kuori ja mehu

2 dl oliiviöljyä

½ tl suolaa

 

Valmistus

  1. Liota manteleita 8 tuntia litrassa vettä. Saksanpähkinöille riittää 4 tunnin liotus.
  2. Kuori ja silppua valkosipuli.
  3. Sekoita kaikki tasaiseksi tehosekoittimessa. Mausta tarvittaessa lisäsuolalla.

Aurinkoketsuppi

Noin 3 dl

Valmistusaika 10 minuuttia

 

Ainekset

150 g valutettuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä

2 dl vettä

1 tl kuivattua oreganoa

1 tl kuivattua rosmariinia

1 rkl omenaviinietikkaa

1 tl merisuolaa

 

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset sileäksi kastikkeeksi. Ketsuppi säilyy jääkaapissa viisi päivää.

 

Cashew-tamarikastike

Noin 5 dl

Valmistusaika 10 minuuttia

 

Ainekset

1 limetin kuori

2 dl cashewpähkinöitä

½ dl tamarikastiketta

½ tl suolaa

2 dl vettä

 

Valmistus

  1. Kaada kaikki ainekset tehosekoittimeen tai aja sauvasekoittimella sileäksi. Jos rakenne on liian tiivis, lisää hieman vettä. Kylmetessään seos tanakoituu.
  2. Mausta halutessasi limetinmehulla tai -kuorella ja tamarikastikkeella.