Veera Könönen: ”Kisadieettiä ei pilaa se, että syö joskus jäätelöä”

Fitness-urheilija Veera Könönen haluaa näyttäytyä somessa myös vähemmän kireässä kunnossa ja silloinkin, kun kuva ei onnistu täydellisesti.

Somessa esitetään elämää hirveän kiiltokuvamaisena ja kuvissa ollaan hyvässä kunnossa merkkivaatteet päällä. Monet fitnesskilpailijatkin esittelevät itseään vain kisakunnossa ja täydessä meikissä. Fitness-urheilija Veera Könönen haluaa kuitenkin näyttäytyä somessa myös vähemmän kireässä kunnossa ja silloin, kun otos ei onnistu täydellisesti.

− Olen kyllä joutunut tekemään asian kanssa töitä. Minua on esimerkiksi kutsuttu ihanalla lempinimellä Etureisi-Veera. Jossain vaiheessa aloin kuitenkin ajatella, että etureisieni pitäisi näyttää joka kuvassa isoilta. Nyt haluan julkaista monenlaisia kuvia ilman, että se vaikuttaa imagooni.

Veera Könönen on samaistuttava somevaikuttaja

Veera Könönen on saanut kiitosta siitä, että vaikka kilpailee fitnessissä, häneen on helppo samastua. Hän painottaa, että on normaalia, että kilpailukauden ulkopuolella kroppaan tulee vatsamakkaroita ja selluliittia. Kisadieettiäkään ei pilaa se, että hän syö joskus vaikka jäätelöä. Silloin pääkoppakin kestää dieetin paremmin.

− Viime aikoina olen opetellut priorisoimaan ajankäyttöäni. Ryhdyin vuoden 2020 alussa yrittäjäksi ja haalin tekemistä ehkä vähän liikaa. Sellaisetkin asiat, joista tykkään, alkoivat tuottaa stressiä.

Veera Könönen on aina ajatellut, että kenellekään ei saa tulla paha mieli hänen takiaan, joten aluksi pettymysten tuottaminen tuntui hirveältä.

− Minun on kuitenkin ollut pakko miettiä, mistä saan itse eniten mielihyvää. Onneksi suurin osa ihmisistä on ymmärtänyt tilanteen eikä siitä ole koitunut mitään haittaa. Pelot olivat vain omassa päässäni.

Teksti Anu Piippo
Kuvat Elina Simonen