Valitse oikea välipala vaginalle

Monipuolinen ja terveellinen ruokavalio vaikuttaa myös emättimen hyvinvointiin. Pidä limakalvot vahvoina syömällä oikein,

Emätin on harjaantunut itse korjaamaan bakteeritasapainoaan, mutta sen hyvinvointia voi myös tukea lisäämällä ruokavalioon tiettyjä ravintoaineita. Fermentoiduissa ruuissa on limakalvoille hyvää tekeviä probiootteja, jotka auttavat säilyttämään emättimen normaalin pH-tasapainon. Lisää siis lautaselle luonnonjugurttia, kimchiä tai hapankaalia.

Omega3-rasvahapot edistävät limakalvojen veren­kiertoa ja ehkäisevät kuivu­mista. Vahvat limakalvot pystyvät vastustamaan bakteeritasapainon heilahteluja esimerkiksi seksin jälkeen ja estävät tulehduksia. Tankkaa säännöllisesti hyviä rasvahappoja lohesta, pellavansiemenistä ja pähkinöistä.

Jos haluat hemmotella vaginaa, anna sille avokado.

Myös pinaatti ja kaali edistävät limakalvojen luonnollista toimintaa. Jos haluat hemmotella vaginaa, anna sille avokado. Se sisältää runsaasti kaliumia, B6-vitamiinia sekä luontaista estrogeenia, jotka hoitavat emätintä ja lisäävät seksi­haluja.

Teksti Anna Povenius
Kuvat Adobe