Valitse aurinkosuoja liikuntalajisi mukaan

Vihdoinkin pääsemme nauttimaan auringon valosta ja lämmöstä, mutta emme aivan ehdoitta. Ihon suojaaminen haitallisilta UV-säteiltä on supertärkeää. Tuoteviidakossa päätöksiä helpottaa, kun valitset aurinkosuoja­tuotteen liikuntalajisi mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hikitreeniin

Aiotko vetää kunnon rääkin helteestä huolimatta? Tarvitset vedenpitävän aurinko­suojan, joka ei huuhtoudu hien mukana. Suosi lämpöaktivoituvia tuotteita sekä suihkeita, jotka on helppo levittää joka puolelle kehoa.

Metsään

Luonnossa liikkuessa saattaa tuntua siltä, ettei puiden varjossa edes altistu auringolle. Vahingolliset UV-säteet kuitenkin löytävät iholle kasvien lomasta ja pilviverhonkin läpi. Taukopaikalla auringossa saattaa kulua tovi ihan huomaamatta. Suojaudu pilvisenä­kin päivänä auringolta niin punoittava nahka ei pääse illalla ­yllättämään.

Kasvoille

Aurinkovoiteen skippaaminen houkuttelee, jos iho tuntuu muutenkin kesällä lähmäiseltä. Valitse kasvoille tuote, jossa on valmiiksi korkea suojakerroin tai satsaa meikinalusvoiteeseen. Laadukkaimmat kasvoille tarkoitetut aurinkosuojat peittoavat ominaisuuksillaan perus päivävoiteet.

Veteen

Vedessä ja veden äärellä liikkuja tarvitsee erityisen tehokkaan aurinkosuojan, sillä veden pinta heijastaa haitalliset UV-säteet iholle moninkertaisina. Valitse öljymäinen suoja, jonka voi levittää myös märälle iholle ja joka kestää kastautumisen. Siitäkin huolimatta aurinkotuotetta kannattaa aina lisätä uimisen ja pyyhkeellä kuivaamisen jälkeen.

Jälkihoitoon

After sun -tuotteet viilentävät ja rauhoittavat auringosta stressaantunutta ihoa. Vitamiinit ja antioksidantit ravitsevat ja vahvistavat ihoa sekä saavat sen tuntumaan pehmeältä ja kosteutetulta.

Lue myös:

Näin hankit sopivat aurinkolasit ulkotreeniin

Treenari, muista aurinkovoide!

Teksti Anna Povenius
Kuvat Adobe ja valmistajat