Jumppaa ajatukset ja sisäinen äänesi uusiksi ja aloita matka kohti unelmaelämää.

Unohda selittelyt ja saavuta tavoitteesi

Se, miten puhut itsellesi, vaikuttaa yllättävän paljon aikaansaannoksiisi. Tavoitteen saavuttaa, kun käy mielessä läpi esteet ja ratkaisumahdollisuudet.

Olisihan se kiva, mutta kun… En minä kuitenkaan pysty siihen… Kuulostaako tutulta? Tällaisella puhetyylillä on lamaannuttava vaikutus ja asiat, pahimmassa tapauksessa monet unelmat, jäävät toteutumatta. Personal trainer, hyvinvointi- ja ravintovalmentaja Elisa Mattila neuvoo muutoksen alulle näin:

1. Haluaisitko kenties liikkua enemmän, muttet löydä siihen aikaa? Tai haluaisit syödä terveellisemmin, mutta yrityksesi lopahtavat aina ennen pitkää? Mieti, miten asia olisi ratkaistavissa. Voitko tehdä edes jonkin pienen muutoksen kohti parempaa? Yksi askelkin on enemmän kuin ei yhtään.

2. Kun tavoittelet muutosta, tee aina välitavoitteita. Jos haluat treenata kolme kertaa viikossa, aloita yhdestä. Jos haluat syödä terveellisemmin, aloita petraamalla yksi ateria päivässä, kuten aamupala tai lounas.

3. Mieti valmiiksi, mitä esteitä on tielläsi. Mihin muutosyrityksesi yleensä kariutuvat? Tee suunnitelma, jonka avulla ylität esteet tällä kertaa onnistuneesti.

4. Ja muista nämä: muutos vaatii tahdonvoimaa ja epämukavuus on ohimenevää.

Lähde: Elisa Mattila: Hyvän olon kuningatar (Wsoy 2018)

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Motivoi itsesi ja vie tavoite maaliin

Haluatko aloittaa terveellisemmän elämän?

7 vinkkiä: Lisää arkiliikuntaa

Teksti Johanna Lätti