Unohda curly girl – 10 helppoa tapaa korostaa luonnonkiharoita

Jos monivaiheinen curly girl -metodi ei tunnu jutultasi, luonnonkiharaa hiusta voi korostaa vähemmälläkin vaivalla.

Curly girl -metodin opettelu vaatii aikansa, eikä se sovi kaikille. Jos muutama vuosi sitten hitiksi noussut curly girl -metodi tuntui rutiineihisi liian monimutkaiselta, kokeile tuoda kiharaasi esiin yksinkertaisimmilla keinoilla. Pienilläkin jutuilla saat korostettua luonnollisia laineita tai siloteltua säkkärää. Unohda siis lämpölaitteet, luonnollisuus on nyt se juttu.

1. Kuivaa hiuksia pyyhkeellä painelemalla

Jokainen meistä tuntee varmasti piston sydämessään, kun puhutaan hiusten kuivaamisesta pyyhkeellä hangaten. Voimakas kuivaaminen pyyhkeellä rikkoo kiharan ja aikaansaa epäsiistin pörrön. Ota siis pyyhe käsiisi ja painele sillä hiuksia, kiedo se latvoihin ja purista niistä vesi pyyhkeen avulla. Näin hiussuomut pysyvät paremmin kiinni ja vältät pörrön.

2. Vaihda hiusharja harvapiikkiseen kampaan

Kihara hius on aina suoraa hiusta kuivempi, joten harjaaminen saa aikaan hiusten katkeilua. Kampaa hiuksesi jo suihkussa: levitä niihin ensin runsas määrä hoitoainetta tai -naamiota ja käy sitten hiukset läpi harvapiikkisellä kammalla osio kerrallaan.

3. Pyydä kampaajaasi kerrostamaan leikkausta

Kun hiukset ovat kerrostetut, ne eivät ole niin painavat ja pääsevät taipumaan paremmin. Myös kuiva hiuslatva estää hiusta kihartumasta. Jos olet koskaan saksinut trikoopaitaasi, tiedät, mitä tapahtuu: kun helmaa leikkaa lyhyemmäksi se alkaa rullautua – sama tapahtuu hiuksillesi, jos ne ovat luonnonkiharat. Vähintäänkin kerrostettu leikkaus tuo hiuksiisi volyymia ja ilmavuutta.

4. Vaihda öljyseerumi kevyempään kiharavoiteeseen

Öljyt ja öljyseerumit ovat loistava valinta hiusten pehmentämiseen ja ehkäisemään pörröä. Jos öljy saa hiuksesi tuntumaan raskailta, vaihda se kevyempään kiharavoiteeseen ja levitä sitä hiusten pituuksiin. Kiharalle suunnitellut voiteet ovat kevyempiä, ja näin hiuksesi pysyvät ilmavina. Kokeile käyttää öljyä vain pieni määrä kosteiden hiusten latvoihin, jolloin se sulkee hiussuomut ja kosteus pysyy hiuksen sisällä. Kuiviin hiuksiin laitettuna öljy tuo hiukseen kiiltoa, ja vaikutus on enemmänkin kosmeettinen.

5. Käytä hiustenkuivaajan diffuusoria

Jotta vältyt pörröiseltä pehkolta, käytä kuivaajan päähän liitettävää diffuusoria. Se jakaa ilmavirran tasaisesti hiuksiin eikä riko kiharaa. Valitse kuivaajasta pienempi puhallusteho ja matala lämpötila.

6. Vältä anti-frizz-tuotteita

Shampoot, hoitoaineet ja seerumit, jotka lupaavat viedä hiuksen pörröisyyttä, tekevät hiuksesta raskaamman. Kun hius painaa enemmän, se ei jaksa kihartua kunnolla ja luonnonkiharatkin hiukset voivat suoristua. Koska kiharat ovat usein suoraa hiusta kuivemmat, valitse kosteuttavia tuotteita, jotka samalla pehmentävät hiuksiasi.

7. Valitse kevyempi muotovaahto

Jos hiuksesi ovat todella kiharat, kokeile kevyempää muotovaahtoa. Silloin lopputuloksesta tulee pehmeämpi ja luonnollinen. Voit myös keventää lookia hiusöljyllä.

8. Vaihda voimakas hiuskiinne kevyempään

Älä suihki hiuksiisi liian voimakasta hiuskiinnettä, muuten lopputulos on kypärämäinen. Luonnollisen mutta viimeistellyn kiharalookin saat vaihtamalla hiuslakan kevyempään.

9. Helli hiuksiasi hoitonaamioilla

Käytä syväkosteuttavaa ja hoitavaa hoitonaamiota kerran viikossa tai kahdessa. Kiharasta tulee joustava ja se tulee kauniimmin esiin, kun muistat helliä kutrejasi huolella. Rutistele hiuksistasi ylimääräinen vesi ja painele pyyhkeellä, laita naamio pituuksista latvoihin ja pyöräytä hiusklipsillä päälaelle. Näin naamio vaikuttaa paremmin koko hiusten pituuksissa eikä valu veden mukana vain latvoihin.

10. Kokeile suolasuihketta

Jos muotovaahdon käyttö ei houkuta tai kaipaat freesausta, kokeile hiuksiisi suolasuihketta. Sillä loihdit helposti rennon rantalookin tai virkistät kakkospäivän kiharoita. Suolasuihkeella saat hiuksiisi tekstuuria ja volyymia. Toisin kuin muotovaahtoa, suolasuihketta voit lisätä myös kuiviin hiuksiin! Jos mattainen lopputulos ei houkuta, suolasuihkeen sijaan voit kokeilla sokerisuihketta. Se ei vie hiusten kiiltoa, ja lopputulos on pehmeämpi.

Lue myös:

Kaksihaaraiset hiukset – kuinka niiltä voi välttyä?

Näin syväpuhdistat hiukset

Teksti Ida Suntio
Kuvat Adobe