Testissä parhaat aurinkorasvat eri tarpeisiin

Ei rantapelailua tai juoksulenkkiä ilman aurinkovoiteita. Testasimme parhaat aurinkorasvat niin treenaajalle kuin herkälle iholle.

Hikitreeneihin

Paksuhko voide ei menetä tehoaan, vaikka hikinorot valuisivat iholla. Vedenkestävä, joten suojaa myös vilvoittavan uinnin aikana.

Cien Sun Cream Sport SK 30, UVA, 3,50 e

Pitkille pyöräretkille

Korkeasta suojakertoimesta huolimatta tämä kasvovoide levittyy hyvin eikä jätä iholle valkoista pintaa. Mattainen lopputulos, joten naama ei näytä hikiseltä jo ennen treeniä.

La Roche-Posay Anthelios XL Creme SK 50 UVA + UVB, 21 e

Lue myös: Kärähditkö auringossa? Näin hoidat palanutta ihoa

Rantapeleihin

Nerokas aurinkovoide helpottaa hiekan pyyhkimistä iholta, eli rantalentiskentällä voi syöksyä surutta pallon perään muuttumatta hiekkamuumioksi.

Vichy Idéal Soleil Anti-Sand UVA + UVB SK 30, 27 e

Loppukesän puistokisoihin

Aurinkoöljyn suoja on fysikaalinen, eli se muodostaa iholle suojaavan kalvon ja teho alkaa heti levityksestä. Kevyt öljy sopii tummalle tai ruskettuneelle iholle, ja sillä on luonnonkosmetiikan sertifikaatti.

Biosolis Oil Spray SK 6, suojaa erityisesti UVA-säteiltä, 19 e

Pulikointiin

Kestää hikoilun ja vedessä kylpemisen, mutta kannattaa silti lisätä usein. Näppärää suihketta voi levittää myös märälle iholle.

Aco Sun Active Body Spray SK 20 UVA + UVB, 18 e

Lue myös: Ethän anna auringon vanhentaa ihoasi? Käytä aurinkorasvaa oikein!

Mustissa viihtyvälle

Tuttu tuoksu ja koostumus mutta ilahduttava uutuus on se, että vaatteisiin jääneet voidetahrat peseytyvät entistä paremmin pois.

Nivea Sun Protect & Moisture Clothing Protection SK 30 UVA + UVB, 15 e

Herkälle

Geeli suojaa ihoa paitsi palamiselta, myös aurinkoihottumalta. Lisäksi se auttaa laiskaa auringonpalvojaa, sillä vaikka geeli ei ole itseruskettava, aine aktivoi ihon omaa luonnollista päivetystä.

Louis Widmer Sun Gel SK 30 UVA + UVB, 23 e

Lue myös:

Näin otat aurinkoa turvallisesti

Valitse aurinkolasit huolellisesti

Liikkujan 8 parasta aurinkovoidetta