Tee heräämisestä helpompaa

Heivaa huonot tapasi ja unohda aamupöhnä!

Alle puolet ihmisistä on luonnostaan aamuvirkkuja. Loput joutuvat kiskomaan itsensä väkisin ylös sängystä, eikä hymy ole silloin herkässä. Erään kyselyn mukaan 60 prosenttia suomalaisista ärsyyntyy aikaisista herätyksistä. Koska pimeät aamut eivät houkuttele nousemaan peiton alta, saatat tarvita pientä hienosäätöä aamurutiineihisi.

1. Syy herätä

Keksi joka päivälle ainakin yksi asia, josta saat hyvää mieltä – tapaaminen ystävän kanssa, kampaajakäynti tai illallinen lempiravintolassasi. Kirjoita suunnitelmasi lapulle, jonka luet heti herättyäsi.

2. Kukita kammarisi

Harvardin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka näkivät kukkia heti herättyään, olivat päivän aikana onnellisempia ja energisempiä. Muista ostaa uusia kukkia tarpeeksi usein – ummehtunut lemu ei potkaise päivää käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla.

3. Virkisty viileässä

Pidä sisälämpötila matalana ja tuuleta aina kun sää sallii. Viileä huoneilma tekee unesta makeampaa ja jouduttaa pukemaan aamulla pikaisesti vaatteet päälle.

4. Näe punaista

Punainen väri saa sydämen sykkimään nopeammin ja hengityksen vilkastumaan. Koko seinää ei tarvitse maalata punaiseksi – pienetkin yksityiskohdat kuten verhot, aamutossut tai teemuki riittävät. Jos et pidä punaisesta, kokeile keltaista tai oranssia.