Sporttipäivän meikki on kevyt

Millainen meikkipohja sopii liikkujalle?

Ohut ja hengittävä meikkivoide tai sävyä antava kosteusvoide. Myös uudet tulokkaat, BB-voiteet, ovat koostumukseltaan kevyitä, kauniisti sävyttäviä ja samalla kosteuttavia. Jos meikkipohjalta kaipaa peittävyyttä, kannattaa suosia mineraalimeikkivoiteita, jotka eivät tuki ihoa samalla tavoin kuin paksut voiteet.

Tarvitaanko pohjustusvoidetta?

Meikinpohjustusvoide tekee ihosta kuulaan, raikkaan ja antaa luonnollista hehkua. Se myös kiinnittää muun meikin ja pitää sen kauniina pidempään. Eli ei siitä haittaa ole. Pohjustusvoiteen vuoro on kasvojen puhdistuksen ja kosteutuksen jälkeen.

Meikkivoide jää läikille eikä iho näytä luonnolliselta. Mikä avuksi?

Sävyn tulisi olla mahdollisimman lähellä omaa ihonväriä. Unohda kämmenselkätestit ja kokeile meikkivoidetta lähelle kaulaasi. Valitse peittävyys sen mukaan, onko ihollasi näppyjä tai muita epätasaisuuksia. Näppyihin voi kokeilla myös paikallisesti peitevoidetta. Se on keveämpi vaihtoehto kuin paksu voide koko kasvoille levitettynä. Siveltimellä saa näppärästi ja nopeasti ohuen meikkipohjan. Toinen hyvä keino on levittää meikkivoide sormilla taputellen. Käsien lämpö lämmittää voiteen ja tekee siitä helpommin levittyvää.

Kärsiikö iho, jos siinä on meikkiä urheillessa?

Kannattaa ainakin välttää paksuja ja vahamaisia meikkipohjia. Ne tekevät naamiomaisen pinnan, tukkivat ihohuokosia ja estävät ihoa hengittämästä. Aina on parempi, jos meikin ehtii pestä pois. Käteviä ovat esimerkiksi yksittäispakatut puhdistusliinat. Jos pikapesullekaan ei ole aikaa, niin huolellisesta puhdistuksesta kannattaa pitää huolta jälkikäteen. Käytä puhdistusmaitoa, kasvovettä ja sipaise kerros kosteusvoidetta päälle.