Siivoa meditoiden – näin sen teet!

Ota ilo irti siivoamisesta.

Kuulostaako tutulta: Koti on kaaoksessa, ja reuhdot kaiken keskellä kiukkuisena ja yrität olla mahdollisimmat tehokas. Kahden päivän päästä sinua turhauttaa, kun työstäsi ei tunnu olevan mitään jäljellä.

Mitäpä jos ottaisit uuden asenteen. Siivouksessa piilee nimittäin henkisen rentoutumisen, suorastaan meditaation, mahdollisuus.

1. Hidasta tahtia. Työskentele liioitellun verkkaisesti, ja ole läsnä tehtävässäsi miettimättä muita asioita. Ärsyyntyminen kielii usein liiasta vauhdista ja suorittamisesta.

2. Keskity tekemiseen. Älä sure lopputuloksen katoavaisuutta, vaan nauti itse työstä. Ajattele jokaista käden liikettä, ihaile pöydän uutta kiiltoa, fiilistele.

3. Kiinnitä huomiota ympäristöösi. Siivoaminen on oiva keino pysähtyä näkemään kotisi viehätys ja nauttimaan yksityiskohdista, vaikkapa maton kuvioista tai seinän kauniista pinnasta. Paneutumalla kuuraukseen esineet muuttuvat sinulle entistä arvokkaammiksi. Katso kotiasi lempein silmin ja kiitollisuudella, äläkä mieti sitä, mitä sinulta vielä puuttuu. Siivoaminen on sisustusta.

4. Nauti hyvistä työvälineistä. Siivousvälineiden kanssa saa vähän hifistellä, sillä kunnolliset vermeet motivoivat ja vaikuttavat tekemisen laatuun. Hyvä moppi on luksusta!