Putous-voittaja Pilvi Hämäläinen: ”Sketsihahmoni auttoi minua ajattelemaan myönteisemmin”

Pilvi Hämäläinen voitti viime lauantaina Putouksen sketsihahmokilpailun Aina Inkeri Ankeisena. Pilvi pesee meikit pois näytellessään hahmoaan, sillä meikki vain heikentäisi hänen itsevarmuuttaan.

Väite: Meikki lisää itsevarmuutta.

En ole hirveän kiinnostunut siitä, miltä näytän. Se, lisääkö meikki itsevarmuuttani, riippuu täysin tilanteesta. Pesen meikit pois, kun teen Putous-hahmoani Aina Inkeri Ankeista. Jos minulla olisi meikkiä siinä tilanteessa, se vain heikentäisi itsevarmuuttani.

Väite: Nauraminen käy 
treenistä.

Parasta elämässä on, kun joskus saa nauraa niin, että naamaan ja mahaan koskee. Nauraminen on myös parasta treeniä. Välillä nauran niin, että nauru menee huutoitkuksi ja ihmiset kysyvät huolestuneina, että herranjestas, mikä sinulle tuli.

Väite: Penkkiurheilu on 
aliarvostettua.

Penkkiurheilu saattaa innostaa liikkumaan, kuten minulle kävi. Harrastin nuorempana mäkihyppyä, keihäänheittoa ja jääkiekkoa. Mäkihypystä innostuin kisoja telkkarista katsoessani. Söin aina omenoita ja ajattelin, että kun suomalainen hyppää, minun pitää purra omenaa niin kovasti kuin pystyn, niin suomalainen hyppää vielä pidemmälle.

Kerran päätin, että haluan itsekin hyppäämään. Oli omituista harrastaa mäkihyppyä, sillä pelkäsin sitä ihan kamalasti, mutta silti mäkeen piti päästä uudestaan.

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen
Pilvi Hämäläinen naurattaa Putous-ohjelman sketsihahmona Aina Inkeri Ankeisena.

Väite: Pinnallisuus on 
nykyajan vitsaus.

Olisi hienoa, jos ulkonäkö ei määrittäisi ihmisiä niin paljon kuin se nykyään määrittää. Pinnallisiin asioihin kiinnitetään liikaa huomiota. Esimerkiksi Lady Gagan ”mahakohu” oli ihan järjetön! Nainen on huippuammattilainen, mutta häntä vastaan hyökätään olemattoman maharöllykän takia.

Itse en suostu ottamaan ulkonäköpaineita. Minun maharöllykkäni ei kuulu kenellekään muulle kuin minulle.

Väite: Twerkkaamaan 
oppii helposti.

Ei todellakaan. Kaverini ehdotti twerkkaustunteja, ja suostuin, sillä ajattelin voivani käyttää twerkkausta joskus töissä. No, twerkkaus oli minulle yhtä tuskien taivalta, sillä minulla ei ollut yhtään lahjoja.

Kaikki lajit eivät vain ole kaikkia varten. Kävelystä pidän ja saatankin tehdä monen tunnin kävelylenkkejä.

Väite: Myönteinen 
ajattelu on vaikeaa.

Huomaan, että minulle on luontaisempaa suhtautua asioihin negaation kautta. Viime aikoina olen yrittänyt petrata mutta joudun muistuttamaan itseäni siitä. Aina Inkeri Ankeisen hahmo on auttanut minua ajattelemaan myönteisemmin, sillä en jaksa olla niin negatiivinen kuin hän.

Lue myös:

Onko timmi kroppa seksikkäin asusteesi, Lotta Hintsa?

Maryam Razavi: ”Lihaksikkaat reidet haittasivat työtäni”

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen: ”Parit, tehkää yhdessä jotain hyödytöntä”