Näyttelijä Antti Luusuaniemi: ”Löysäily on viisaiden laji”

Sixpack ei ole yliarvostettu ja vaimo on miehen paras kaveri. Näin Antti vastasi Fitin väitteisiin.

Väite: Yksin treenaaminen on tehokkainta.

Ei päde minuun. Olen aina tykännyt urheilla porukassa, nuoruuden pesäpalloajoista lähtien. Syksyllä jatkan painitreenejä parin kaverini kanssa. Kutsumme sitä jumpaksi. Paini kehittää liikkuvuutta, tekniikkaa ja voimaa ja on aerobinen laji. Teemme kuperkeikkaa kuin lapset ja vedämme kuntopiiriä. Uimassa käyn yksin. Se on palauttavaa ja ihanan meditatiivista treeniä.

Väite: Terveellistä elämää ja herkuttelua ei voi yhdistää.

Kyllä voi. Pidän hyvästä ruuasta ja viineistä, mutta uskon 5:2-malliin. Kun elää viisi päivää ihmisiksi, voi kaksi päivää antaa palaa. Sitä paitsi yksinkertainen arkiruokakin voi olla parasta, kun on tuoreita raaka-aineita. Lomalla Unkarissa vaimoni kotimaassa sen taas tajusin, kun söimme joka päivä appivanhempieni puutarhan vihanneksia.

Väite: Löysäily on laiskoja varten.

Löysäily on viisaiden laji! Olen juuri jäänyt virkavapaalle Kansallisteatterista, ja syksy on täynnä kirjoitustöitä. Kirjoitan Luottomiehen uusia jaksoja ja paria muuta tv-käsikirjoitusta. Samalla aion myös ottaa aikaa itseni huoltamiseen. Tiedän jo omat rajani.

Väite: Sixpack on yliarvostettu tavoite.

Ei ole, myönnän. Viime aikoina on ollut liian vähän aikaa liikkua ja painoa on tullut. Otan kurinpalautuksen heti, kun luotsaamani kotimaisen elokuvan festivaali Red Carpet ja Kaiken se kestää -leffan ensi-ilta ovat ohi. Kun on paljon töitä, ei voi treenata hulluna.

Väite: Miehen paras kaveri on vaimo.

On! Kannustamme toisiamme eteenpäin emmekä ole mustasukkaisesti kiinni toisissamme. On hienoa, että rinnalla on ihminen, jolla on näkemystä ja kiinnostusta. Jos minulla sakkaa, vaimo potkaisee perseelle.

Väite: Hurmurin maine on rasite.

Heh. En usko, että maineeni on välttämättä peräisin ulkonäöstä tai rooleista vaan siitä, että olen saanut hyvän kotikasvatuksen. Toiset ihmiset pitää ottaa huomioon, ja sehän on hurmaamista. Itsekin tykkään ihmisistä, jotka katsovat silmiin ja joilla on valoisa elämänasenne. Ihan sama, onko kyseessä tarjoilija tai kollega, minuun se puree.

Lue myös:

Näyttelijä Inka Kallén: ”Mehustan kaksi kiloa porkkanoita päivässä”

Mikko Kuustonen: ”En halua ajaa kehoani äärirajoille”

Laulaja Nelli Matula: ”Joskus on hyvä näyttää uuniperunalta”