Näin selviydyt maanantaista

Maanantai on harvan ihmisen lempipäivä.

Itse asiassa jopa 35 prosenttia kaikista työntekijöiden ottamista sairauslomapäivistä sattuu juuri maanantaiksi. Myös sydänkohtauksen riski on silloin kaikkein suurin. Alitajuisesti maanantai liitetään vapauden menetykseen, vaikka työ olisikin mielekästä ja antoisaa. Mutta huoli pois, amerikkalaiset life coachit vinkkaavat, miten maanantaista voi selviytyä hieman helpommin.

  • Ota rennommin. Älä edes yritä olla kaikkein tuottavimmillasi maanantaiaamuna. Siivoa työpöytä tai selvitä viikon tavoitteesi. Vireystaso nousee vähitellen.
  • Tee asiat eri tavalla kuin tavallisesti. Herää esimerkiksi 10 minuuttia tavallista aikaisemmin ja lue hyvää kirjaa ennen kuin säntäät ulos. Päivä alkaa heti rauhallisemmin. Mieti samanlaisia pieniä muutoksia koko päivän ajaksi.
  • Pidä minimeditaatio. Jo hetken hiljaisuus voi virkistää oloa. Varaa hetki aikaa yksin, esimerkiksi vessa on hyvä paikka. Istu alas, sulje silmät ja keskity hengitykseen. Jos haluat, voit laittaa vaikka kännykän hälytyksen päälle, jotta tiedät, paljonko aikaa kuluu.