Näillä vinkeillä uskallat enemmän!

Annoitko taas periksi epäonnistumisen pelolle?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Mieti, mikä uudessa pelottaa

Kun ymmärrät, mitä oikeastaan pelkäät uuden haasteen edessä, pelko asettuu oikeisiin mittasuhteisiin. Kumpuaako pelko aiemmista huonoista kokemuksista, ulkopuolelta tulevista paineista tai omista epärealistisista toiveistasi? Mieti, mikä olisi pahinta, mitä voisi tapahtua. Usein saat huomata, että kaikkeen – pahimpaan kauhuskenaarioonkin – on olemassa ulospääsy.

2. Pysäytä kielteinen kelaaminen

Ajattelemme joka päivä noin 65 000 ajatusta, joista yli 90 prosenttia on kielteisten asioiden kertaamista. Ajattelutapaansa voi kuitenkin muuttaa: mieti siis, mitä kivaa onnistumisesta seuraa. Uusia ajatuspolkuja joutuu usein tallaamaan monia kertoja, ennen kuin niistä tulee tuttuja, joten periksi ei kannata ihan heti antaa.

3. Treenaa myönteisyyttä

Vaikean elämäntilanteen tai uuden haasteen edessä on paljon kiinni siitä, näetkö mahdollisuutesi myönteisinä vai täysin toivottomina.
Myönteisyyttä voi harjoitella yksinkertaisin keinoin. Ryhdy pitämään kiitollisuuspäiväkirjaa, johon listaat joka ilta asiat, joista olet ollut kiitollinen päivän aikana. Pari kertaa vuodessa voit pitää intensiivisemmän myönteisyysajattelutreenin, eli seitsemän päivän positiivisuusharjoittelun, jonka aikana kaikki kielteinen ajattelu on kiellettyä.