Maryam Razavi: ”Lihaksikkaat reidet haittasivat työtäni”

Malli ja stailisti Maryam Razavi, 34, välttelee painoja mutta kävelee kaikkialle.

Väite: Aloitan uuden 
elämän aina tammikuussa.

En panttaa muutosta johonkin tiettyyn päivämäärään, vaan mieluummin vien sitä pikkuhiljaa eteenpäin. On liian extremeä päättää, että tietystä päivästä lähtien ei esimerkiksi syö, juo tai tee jotain. Sillä ei saa aikaan pitkäaikaista muutosta, vaan ainoastaan paineita itselleen. Rakastan omaa arkeani sellaisena kuin se juuri nyt on – mutta yhdessä asiassa voisin petrata. Inhoan imurointia!

Väite: Aamiainen on päivän tärkein ateria.

Aikaisina arkiaamuina kroppani ei ota ruokaa vastaan, mutta vapaapäivinä rakastan nauttia aamiaista. Tykkään pekonista tosi paljon, samoin munakkaista ja avokadoleivistä. Lomalla tietysti mimosa tai samppanjalasillinen viereen! Kuvasimme Huippumalli haussa -ohjelmaa Tallinnassa, ja sikäläiset laittoivat pekonia puuroonkin. Minulle puuro on pyhä, siihen laitan vain voisilmän.

Väite: Peilistä pitää näkyä lihaksia.

Mallina en tarvitse näkyviä lihaksia, vaan ne voivat olla jopa haitaksi. Kun yhteen aikaan treenasin kovasti, reiteni kasvoivat, eikä se miellyttänyt asiakkaitani. Hoikensin reisiäni kävelemällä. Personal trainerini on antanut minulle liikkeet, joita teen ilman lisäpainoja, jotta lihakseni eivät kasva liikaa. Treenitavoitteeni on pitää reidet kiinteinä ja voida hyvin.

Maryam Razavi on Suomen Huippumalli -ohjelman juontaja ja yksi tuomareista. Huippis alkaa Livillä maaliskuussa 2017.

Väite: 10 000 askelta 
päivässä on helppo nakki.

Minulle kyllä. Olen ympärivuotinen kävelijä, rakastan sitä! Tulee hyvä fiilis, kun tekee jotain niin ekologista ja hyödyllistä. Paukkupakkanenkaan ei haittaa, mutta sateella valitsen auton tai ratikan.

Väite: Urheiluvaatteissa 
on mahdoton näyttää 
tyylikkäältä.

Pelkästään niissä ehkä, mutta salivaatteita kannattaa yhdistää tavalliseen pukeutumiseen. Parhaat esikuvat tässä ovat mallit Gigi Hadid ja Kendall Jenner. Heillä näkee sporttitopin, leggarit ja lenkkarit pitkän villakangastakin alla. Itsekin suosin tällaista ”athleisurea”.

Väite: Uni on paras 
kauneusrutiini.

Kyllä. Malliaikoina opin nukkumaan missä tahansa, ja esimerkiksi lentokoneessa nukun aina. Yritän pitää viikossa yhden päivän, jolloin en tee yhtään mitään, en edes katso puhelinta. Lepään ja lataan akkujani. Sen jälkeen kuulen omat ajatukseni ja ideani paremmin.

Lue myös:

Ystäväkirja: Maryam Razavi

4 julkkisnaisen ruokapulmaa ja niiden ratkaisut

Laulaja Evelina: ”Miksi hoikan kroppaa saa kommentoida?”

Onko timmi kroppa seksikkäin asusteesi, Lotta Hintsa?

Tutut naiset kertovat: Näin yhdistämme kävelyn ja työn