Lisäravinteet tuovat tuloksia

Lisäravinteet auttavat myös tavallista kuntoilijaa pääsemään tavoitteeseensa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tarvitsenko lisäravinteita?

Jos syöt hyvin, terveellisesti ja monipuolisesti, pärjäät perusruualla pitkälle: jaksat liikkua ja kuntosi kehittyy. Oikeanlainen ravinto on kaiken a ja o – myös silloin, jos käyttää lisäravinteita. Lisäravinteet ovat nimensä mukaisesti ”lisä”.

Milloin lisäravinteita kannattaa käyttää?

Silloin, kun liikkuminen on tavoitteellista. Moni haluaa päästä tavoitteisiinsa nopeasti ja helposti, saada lisää lihasvoimaa tai -massaa, pudottaa painoaan tai parantaa kestävyyttään. Oikein valitut lisäravinteet voivat parantaa urheilusuorituksia 10–20 prosentilla.

Lisäravinteet ovat täsmäravintoa, joka vie ravinteet suoraan kudoksiin. Lisäravinnetta käyttäessäsi tiedät tarkalleen, mitä suuhusi laitat. Lisäravinteet nopeuttavat fysiologisia toimintoja, sillä ruuansulatuselimistön ei tarvitse tehdä niin paljon töitä kuin esimerkiksi sekaruuan sulattamiseksi.

Lisäravinteiden juju on siis pitkälti helppous. Saadakseen samat ravinteet ruuasta joutuu näkemään enemmän vaivaa. Esimerkiksi palautusjuomassa on monet tärkeät ravinteet samassa paketissa, ja juoma on helppo napata mukaan.

Mistä lisäravinteista kannattaa aloittaa?

Palautusjuoma on tärkein yksittäinen tuote tavoitteelliselle urheilijalle tai kuntoilijalle. Muita hyödyllisiä ovat kreatiini, kofeiini ja beeta-alaniini sekä vihreä tee laihduttajille. Niiden tehosta on tutkimusnäyttöä.