Laulaja Nelli Matula: ”Joskus on hyvä näyttää uuniperunalta”

Laulaja-lauluntekijä Nelli Matula, 21, ei halua ikinä tottua biisiensä kuulemiseen radiosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väite: Menestyä voi vain, jos tekee paljon töitä.

Tavallaan, mutta paljon on myös kiinni siitä, että sattuu avaamaan oikean oven oikeaan aikaan. Sain levytyssopimuksen, kun lähetin demoni Rähinä Recordsille. Kymmenen minuutin kuluttua he soittivat takaisin. Olisi helppo ajatella, että koko juttu tuli ihan puskista. Mutta toisaalta olen opiskellut koko ikäni musiikkia ja tehnyt töitä tätä tilaisuutta varten.

Väite: Tanssijoilla on parhaat sääret.

Olen tanssinut tosi aktiivisesti pienestä pitäen, ja pohkeeni ovat aika muodokkaat. Vaikka pitäisin pitkänkin treenitauon, jaksan silti kyykätä lähes yhtä isoilla painoilla kuin treenikaudella. Esilläolo luo kieltämättä ulkonäköpaineita. Ihmiset tuijottavat lavalle, olenko varmasti ajanut säärikarvani. Se mitä vaaka sanoo, on minulle kuitenkin yksi hailee. Enemmän merkitsee, millainen olo minulla on kehossani.

Väite: On helppoa olla hyvännäköinen.

Vapaa-ajalla en todellakaan panosta ulkonäkööni, ja usein minulla onkin aika uuniperunafiilis. Olen yhtä kuiva ja kurttuinen, mutta silti aika ihana. Rakastan laittautumista, ja kynsien lakkaaminen on minulle kuin terapiaa. Mutta kun tulen kotiin, farkut ja kireät kuteet lähtevät ensimmäisenä päältäni. Tekee hyvää olla välillä uuniperuna, jotta tietää myös, miltä tuntuu olla uusi peruna.

Väite: Ruoka on pelkkää polttoainetta.

Olen koulutukseltani kondiittori, ja leipominen on yksi suurimmista intohimoistani. Voisin käyttää kolme viikkoa pelkästään siihen, että suunnittelen kakkuuni hienon sokerikuorrutuksen. Ruoka on muutenkin tosi iso osa minua. Aamuisin syön aina kunnon aterian, kuten kanatortillan. En pystyisi ikinä näännyttämään itseäni ihmedieeteillä, sillä pääni menisi niistä ihan sekaisin.

Väite: Nuorena jaksaa, vaikkei nukkuisi.

Nukkuminen on yksi suosikkiharrastuksistani ja oma sänkyni lempipaikkani maailmassa. Vapaapäivinäni pysyn mielelläni koko päivän pedissä: lueskelen kirjoja, katson leffoja ja haen vain välillä ruokaa jostakin. Joskus liikuin työpäivän jälkeen niin monta tuntia, että ehdin nukkua vain viisi tuntia yössä. Kantapään kautta opin nopeasti, ettei treeni kulje väsyneenä.

Väite: Tiedän, mitä haluan.

Tahdon julkaista levyn, opiskella kauppiksessa ja suorittaa lentolupakirjan. Tiedostan kuitenkin, että suunnitelmat voivat muuttua, enkä halua laittaa kaikkia munia samaan koriin. Enhän voi edes tietää, saanko enää tehdä esikoislevyni jälkeen musiikkia. Toivon, että sama into ja läsnäolo säilyvät silti aina tekemisissäni. Oman biisin kuuleminen radiosta tuntuu yhä ihan järisyttävältä, enkä halua ikinä tottua siihen.

Lue myös:

Juontaja Tuija Pehkonen: ”Kauhea, miten olen mollannut kroppaani!”

Sara Forsberg: ”Olen ihastunut lihaviin miehiin”

Onko timmi kroppa seksikkäin asusteesi, Lotta Hintsa?