Laulaja Iisa: ”Detox-kuurien kanssa kannattaa olla varovainen”

Iisa, 38, treenaa leikkipuistossa ja pikameditoi, jos aika on kortilla. Näin Iisa vastaa hänelle esitettyihin väitteisiin.

Iisan kolmas soololevy ilmestyy vuonna 2018. Ennen soolouraa Iisa Pajula keikkaili Pykäri-nimisenä Regina-bändissä.

Väite: Hyötyliikunta voittaa treenaamisen.

”Kyllä ja ei. En omista autoa, ja 5- ja 7-vuotiaiden lasten äitinä liikun vaikka leikkipuistossa. Mutta keho kaipaa myös oman suorituksen. Juoksulenkillä naksautan päässäni pyörivän härdellin kohdalleen, koska freelance-artisti-biisintekijällä työ on paljon tunteiden varassa.”

Väite: Jooga sopii kypsemmille.

”Kun aloitin astangajoogan parikymppisenä, sorruin suorittamiseen ja etenin liian nopeasti haastaviin harjoituksiin. Sain siitä pään kipeäksi. Reilu vuosi palasin astangaan, ja nyt se on avautunut eri tavalla. Suorittaminen ja ryhmäpaineet ovat jääneet pois.”

Väite: Pikameditointi on huuhaata.

”Ei minusta. Vartin meditaatio on toimiva ensiapu, jos homma meinaa karata käsistä. Käytän Headspacea, mutta mietin pitkään sen lataamista puhelimeeni. Appin ja meditoinnin yhdistelmä ahdisti, koska siitä tulee suoritus mieleen. Onneksi aloitin aikoinaan meditoinnin ilman sovelluksia enkä välttämättä tarvitse mietiskelyyn appia.”

Väite: Vegetarismi on ainoa vaihtoehto.

”Kyllä. Aloin kasvissyöjäksi lukion jälkeen enkä voisi kuvitella, että ikinä enää söisin lihaa. Ajattelen tosi paljon hiilijalanjälkeäni ja sitä että ylipäätään mahtuisimme tänne maapallolle. Lapseni ovat sekasyöjiä. Lapsiperheen lempparivegeruokia ei vain ole paljon. Tofuwokit ja soijabologneset menee, mutta vegenakeista tuli kesällä reklamaatiota. Välillä turvaudun uuniranskiksiin ja kaupan falafeleihin.”

Väite: Detox puhdistaa mielen ja kropan.

”Tavallaan, mutta kannattaa olla varovainen. Pidin alkukesästä viiden päivän detox-kuurin ja söin vain raakaravintoa. Se oli turhan heviä, joten aloin syödä myös kaurapuuroa ja munia. Mutta tekipä hyvää olla samalla ilman kahvia, alkoholia ja vehnää. Alkoholi ei ole koskaan sopinut minulle, ei Reginan aikaan keikkaillessa eikä nyt soolourallakaan. Tuntui vain hyvältä jättää pois ne vähäisetkin viinilasilliset.”

Väite: Hiuksista näkee naisen kuulumiset.

”Vaihdoin brunettesta blondiksi ja viihdyn tässä hyvin. Hiukset ovat aina olleet minulle itseilmaisun väline. Blondaus symboloi isoa elämänmuutostani. Erosin äskettäin, mutta tarkoitan myös isompaa, vuosia kestänyttä prosessia kulkea kohti omia valintoja. Nyt olen vapaa.”

Lue myös:

Laulaja Petra Gargano: ”Löysin liikunnan ilon vasta kolmekymppisenä”

Laulaja Evelina: ”Miksi hoikan kroppaa saa kommentoida?”

Näyttelijä Inka Kallén: ”Mehustan kaksi kiloa porkkanoita päivässä”