Juontaja Tuija Pehkonen: ”Kauhea, miten olen mollannut kroppaani”

Juontaja Tuija Pehkonen, 31, oli uintipiirien rimpula, jonka lihakset eivät kasvaneet.

Väite: Lihas on uusi laiha

– Minulla on luonnostaan aika hoikka kroppa, eikä lihaksia vain tule. Pienenä se harmitti, kun treenasin tosissani uintia. Kaikkien muiden hartiat alkoivat leventyä, mutta minä olin aina vain se rimpula. Sittemmin olen tajunnut, ettei lihasten kiilto silmissä treenaaminen ole kaiken sen vaivan väärti. Olen sen sijaan tyytyväinen, että voin syödä aika vapaasti mitä vain, enkä silti liho kovin helposti.

Väite: Nainen on parhaimmillaan kolmikymppisenä

– Kun täytin 22 vuotta, ajattelin, että alamäki on alkanut. Silloin en tiennyt elämästä mitään! Tuntuu kauhealta, miten olen mollannut nuorempana kroppaani. Kesti vuosia, että opin hyväksymään itseni. Kolmikymppisenä elämä on paljon armollisempaa. En enää treenaa siksi, että tavoittelisin täydellistä vartaloa. Nykyään liikun, jotta voin hyvin.

Väite: Kuukausipalkkainen työ ei tee onnelliseksi

– Irtisanouduin pari vuotta sitten Radio NRJ:lta, kun koin, etten voinut enää kehittyä työssäni. Omilleen hyppääminen oli iso kasvunpaikka, sillä olen perisuomalaisen turvallisuushakuinen ihminen. Vanha klisee pitää kuitenkin paikkansa: kun yhden oven sulkee, toinen aukeaa. En olisi ikinä uskonut, että pääsen tekemään näin hienoja juttuja, kuten omaa telkkariohjelmaa.

Väite: Kaikilla on nykyään jokin erikoisruokavalio

– Niin on, ja se on ärsyttävää. Häpeilen nipottaa siitä, mitä maitoa kahviini saa kaataa. Ihoni alkoi kuitenkin saada maidosta allergiaoireita, ja viime kuukaudet olen totutellut maidottomaan ruokavalioon. Syksyllä söin niin paljon vegaanisuklaata, etten kehdannut edes ostaa sitä aina samasta kaupasta.

Väite: Ajan löytäminen treeniin on tahdon asia

– Olen huomannut, että uni on hyvinvointini kannalta kaikista tärkein asia. Kun olen kovassa työputkessa, en lähde enää iltaysiltä salille, vaan menen nukkumaan. Pari kertaa treenasin hampaat irvessä tosi väsyneenäkin, mutta tulin vain kipeäksi. Silloin tajusin, että valinta oli väärä.

Väite: Kauneushoidot eivät ole huuhaata

– Ne ovat ihanaa naisen hömppää, joista seuraa aina hehkeä fiilis. Väliäkö sillä, huomaako kukaan muu mitään, jos oma oloni on kaunis. Rakastan myös hoitolani ”lymfasaappaita”, jotka puen aina hoitojen ajaksi ylleni. Samalla kun nautin kasvohoidosta, bootsien sisällä olevat kourat puristelevat jalkojani. Se tekee tosi hyvää!

Lue myös:

Laulaja Evelina: ”Miksi hoikan kroppaa saa kommentoida?”

Sara Forsberg: ”Olen ihastunut lihaviin miehiin”

Maryam Razavi: ”Lihaksikkaat reidet haittasivat työtäni”