Jämäkkä esikoinen, lellitty kuopus?

Paikka sisarusparvessa vaikuttaa persoonaasi.

Oletko ikuinen avuton pikkusisko, keskimmäinen diplomaatti vai vanhin vastuunkantaja? Paikka sisarusparvessa vaikuttaa yllättävän paljon ihmisen persoonaan ja valintoihin.

Isosisko ei ole kuitenkaan aina selvää pomoainesta, ja kaikki sisarukset voivat olla ainokaisia: jos sisaruksilla on yli kuuden vuoden ikäero, he kaikki ovat saaneet ainoan lapsen huomion.

Syntymäjärjestyksen ohjaamista toimintatavoista tai rooleista voi päästä eroon tai kääntää ne hyödykseen – kunhan ne ensin tiedostaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Isosisko – johtaja

Vastuuntuntoinen ja hyvän itsetunnon omaava johtajatyyppi, joka ottaa sisaruksiinsa helposti varavanhemman roolin. Menee usein naimisiin pikkuveljen kanssa. Tarkka, päättäväinen, järkevä ja käytännöllinen. Useat toimitusjohtajat ja puolet Yhdysvaltojen presidenteistä ovat vanhimpia lapsia.

Positiivista Organisaattori, joka suoriutuu hienosti vastuullisista tehtävistä. Ei kokeile mielellään uusia asioita, mutta hyvän keskittymiskyvyn takia hänestä tulee taitava kaikessa mitä tekee.

Negatiivista Ottaa liikaa vastuuta, mistä aiheutuu stressiä. Ratkaisee muiden ongelmia ja varmistaa, että kaikki toimii. Ei luota muiden kykyyn hoitaa asioita. Vanhin lapsi kuolee muita useammin sydänvaivoihin.

Neuvo Jaa vastuuta ja pyri ottamaan itsellesi enemmän aikaa. Muista, että avuttomuus ei ole heikkouden osoitus.

Isosiskoja Oprah Winfrey, Jutta Urpilainen.

Keskimmäinen – sovittelija

Diplomaatti, joka joutuu tekemään työtä saadakseen huomiota. Toisaalta häneen ei kohdistu valtavia odotuksia. Keskimmäiset voivat kehittyä mihin suuntaan tahansa.

Positiivista Hyvä tekemään kompromisseja ja ymmärtämään toisten tunteita ja reaktioita. Sosiaalisesti lahjakas ja erinomainen neuvottelija, joka saa ratkaistua kiistoja kotona ja töissä.

Negatiivista Näkymätön myötäilijä, joka tekee kaikkensa mukautuakseen erilaisiin tilanteisiin ja ihmisiin.

Neuvo Mieti, mitä itse haluat. Teetkö kompromisseja itsellesi merkittävissä asioissa? Saatat väsyä, jos aina laitat itsesi likoon muiden takia.

Keskimmäisiä Britney Spears, Ellen Jokikunnas.

Pikkusisar – perheen silmäterä

Sosiaalisesti lahjakas ja seikkailunhaluinen perheen maskotti. Saa tahtonsa läpi naurattamalla muita. Musikaalinen tai kirjallisesti lahjakas. Provosoi muita mielellään, mutta haluaa olla pidetty.

Positiivista Empaattinen ja utelias. Hyvä kuuntelija ja haluttua juttuseuraa. Hyppää spontaanisti mukaan uusiin projekteihin. Pikkusiskolle on luontevaa ottaa vastaan apua ja tukea, jos hän on tottunut saamaan sitä.

Negatiivista Ei ajattele aina innokkuudeltaan ja tunteellisuudeltaan tekojensa seurauksia. Voi olla epävarma. Hemmotellut pikkusiskot epäitsenäisiä.

Neuvo Päämäärätön kukasta kukkaan lentely ei ole aina hyväksi. Ota kiinni unelmistasi ja konkretisoi ne. Tavoitteesi voivat toteutua, jos keskityt siihen, mitä haluat.

Pikkusiskoja Cameron Diaz, Krisse Salminen.

Ainokainen – älykäs individualisti

Piirteitä sekä vanhemmasta että nuoremmasta siskosta. Ei ole yleensä sen hemmotellumpi, epäsosiaalisempi tai yksinäisempi kuin muutkaan lapset. Monet nobelistit ovat ainoita lapsia.

Positiivista Omaa hyvän itseluottamuksen, koska on saanut vanhemmiltaan paljon huomiota. Usein lahjakas. Voi hyvin ja pääsee elämässään pitkälle.

Negatiivista Ei ole joutunut taistelemaan tilasta perheessä ja on joskus liian luottavainen. Vaarassa jäädä muiden jalkoihin.

Neuvo Haluaisitko työ- tai kotiasioiden toimivan toisella tavalla? Jos et pidä puoliasi, muut eivät tiedä, mitä mieltä oikeasti olet.

Ainokaisia Condoleezza Rice, Saimi Hoyer (o.s. Nousiainen).