Putsaa iho hyvin illalla, niin teet tilaa hoitaville ainesosille.

Eroon näpyistä, iho heleäksi – valitse hoitotuotteet oikein

Onko kasvojesi ihon väri samea tai poskille iskenyt näppyarmeija? Nyt otetaan ihonhoidon rutiinit tavaksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Puhdistuksella tehdään pohjatyöt

Ihollakin on oma vuorokausirytminsä, ja sanonta kauneusunista pitää sinänsä paikkansa, että iho uusiutuu tehokkaimmin yöllä. Satsaa siis iltapuhdistukseen, joka tekee tilaa hoitaville ja kosteuttaville ainesosille. Ja muista, että vaikka et meikkaisi, ilmassa on likaa ja saasteita, jotka kerääntyvät päivän aikana kasvojen iholle.

Myös aamulla on hyvä siivota yön aikana kasvoille noussut hiki, tali ja kuona-aineet. Tähän käy esimerkiksi kasvovesi.

Valitse puhdistustuote näin:

Jos ihosi on rasvoittuvaa sorttia ja taipuvainen kiiltelemään, hanki putsari, joka hillitsee talineritystä. Yleensä vaahto- ja geelipohjaiset tuotteet toimivat rasvaiseen ihoon.

Jos ihosi on herkkä reagoimaan eli esimerkiksi punoittaa ja kutisee herkästi, tarvitset hellävaraisen tuotteen, joka rauhoittaa, elvyttää ja tasapainottaa.

Jos olet kuivaihoinen, kokeile voidemaista tai öljypohjaista puhdistajaa.

1. Öljypohjainen putsari hillitsee talineritystä, Klairs Gentle Black Deep -puhdistusöljy, 22 e.

2. Appelsiiniuute tukee kollageenin toimintaa ja supistaa huokosia. It’S SKIN Appelsiiniuute ihonpuhdistusvaahto, 6,60 e.

3. Herkän ihon putsari, joka sisältää kaurauutetta ja ruusuvettä. Valmistettu Suomessa. Atopik Sensitive puhdistusemulsio, 16,80 e.

Valitse puhdistustuote ihon tarpeiden mukaan.

Kuorinta antaa boostia

Ihon pinnalle kerääntyneet kuolleet solut tekevät ihosta samean ja karhean kuin hiekkapaperi. Kuorinta heleyttää ja kirkastaa ja sen jäljiltä iho ottaa paremmin vastaan muita voiteita. Normaalia ihoa voi kuoria kerran viikossa, kuivaa 1–2 kertaa kuukaudessa.

1. Voiteen hellävaraiset oliivirakeet kuorivat ja kookos-, manteli- ja aprikoosiöljy kosteuttavat, GLÒey- purifying exfoliator -kuorintavoide, 38 e.

2. Geelimäinen kuorinta, joka on omiaan kirkastamaan väsyneen ja elottoman ihon, Body Shop C-vitamiini -kuorinta, 25 e.

Kuorinta heleyttää ja kirkastaa.

Kosteutus on tärkeä viimeistely

Putsaustoimien jälkeen iholla on jano. Rasvaiselle ihotyypille sopii esimerkiksi geelimäinen kosteusvoide tai vesipohjainen kosteusemulsio. Kuiva iho janoaa luonnollisesti mahdollisimman kosteuttavia ja kosteutta sitovia voiteita. Hyviä kosteuttajia ovat esimerkiksi hyaluronihappo, glyseroli ja urea.

1. Aamuin, illoin ja vaikka kesken päivän lisättävä suihke palauttaa kosteuden ja raikastaa. Voi sumuttaa meikin päälle. Guinot Brume Hydra Beautè Mist Kosteuttava kasvosuihke, 34 e.

2. Yön yli vaikuttava samettinen naamion ja yövoiteen yhdistelmä kirkastaa ja uudistaa kaikkia ihotyyppejä. Sisältää villiruusuöljyä ja C-vitamiinia. Korres Wild Rose Sleeping Facial, 43 e.

3. Hajusteeton päivävoide kosteuttaa kiristävän kuivaas ihoa ja suojaa lämpötilanvaihteluilta. Lumene Arktis tehokosteuttava ja rauhoittava päivävoide, 26,90 e.

4. Fermentoitu vihreä tee -uute on tämän hoitonesteen tehoaine. Puhdistuksen jälkeen käytettävä hoitovesi tekee ihosta kirkkaamman ja pehmeämmän. Tonymoly The Chok Chok Green Tea Watery Skin, 26,90 e.

5. Kasvoseerumi on superfoodpommi, johon on upotettu 18 eri kasviöljyä ja -uutetta, kuten kaktusviikuna-, jasmiini- ja vesimeloninsiemenöljyjä. Oho! BYBI Beauty Supercharge Serum, 38,90 e.

Panosta kosteutuksessa tehoaineisiin, kuten glyseroliin tai hyaluronihappoon.

Muista tehotuotteet!

Seerumeissa on enemmän vaikuttavia aineita ja ne imeytyvät syvemmälle kuin voiteet. Seerumi levitetään ennen kosteusvoidetta.

Hoitovesi tehostaa muiden tuotteiden imeytymistä, joten sitä käytetään ennen seerumia ja kosteusvoidetta.

Kosteuttavat suihkeet ovat hienojakoisia, joten niitä voi käyttää voiteiden alla tai suihkia kesken päivän meikin päälle – sitä pilaamatta. Ne antavat pikakosteutusta sekä raikkautta iholle.

Kosteuttavaa naamiota voi käyttää kuuriluonteisesti 1–2 kertaa viikossa.

Tilaa Fit!

Lue lisää:

Koti-span parhaat tuotteet

Etsi meikeistä näitä tehoaineita

Lue Cosmopolitanista:

Oireileeko iho? Kokeile näitä

Teksti Johanna Lätti
Kuvat Fotolia Valmistajat