Laulaja Erika Vikman on vuoden 2016 tangokuningatar. Alkukesän aikana Erika tähditti Uuden Iloisen Teatterin Tuhansien ämpärien maa -revyytä Linnanmäen Peacockteatterissa.

Erika Vikman: ”Voin paremmin kuin koskaan”

Laulaja Erika Vikman, 25, pysyy timminä keikkailun ja geenien ansiosta

Mainos alkaa
Mainos päättyy

VÄITE: KEIKKAREISSUILLA ON VAIKEA SYÖDÄ TERVEELLISESTI.

Totta. Kun pysähdymme huoltoasemilla, syömiseen on yleensä vähän aikaa, ja nopeinta on mennä Hesburgerin jonoon tilaamaan kasvistortilla. Varsinkin öisin on usein tarjolla pelkkää pikaruokaa. Kiitän geenejäni siitä, ettei minulla ole ongelmia painonhallinnan kanssa.

VÄITE: SYÖMISHÄIRIÖ SEURAA MUKANA LOPPUELÄMÄN.

Lukioikäisenä koin, etten ollut vielä löytänyt paikkaani maailmassa, ja stressi ja epätietoisuus tulevasta purkautuivat syömishäiriönä. Nyt olen päässyt siitä eroon ja kaikki on hyvin, oikeastaan paremmin kuin koskaan.

VÄITE: KEIKKAILU ON  PARASTA LIIKUNTAA.

Keikkailu pitää peruskuntoni hyvänä. Parituntisen keikan jälkeen tuntuu kuin olisin ollut tehokkaalla aerobictunnilla. Minulle mieluisin liikuntamuoto on tanssi, vaikkei koordinaatiokykyni ehkä olekaan paras mahdollinen. Villi haaveeni on päästä mukaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan, sillä haluaisin oppia paritanssia.

VÄITE: KAUNEUSOPERAATIOT OVAT TURHIA.

Jos jokin operaatio tekee ihmisestä tyytyväisemmän itseensä, se ei ole turha. Lähes kaikille maailmantähdille on tehty jokin muokkaus, sillä ulkonäöllä on niin merkittävä rooli showbisneksessä. Etenkin naisten ikääntymistä katsotaan kriittisesti.

VÄITE: ILKEILTÄ KOMMENTEILTA ON HELPPO SUOJAUTUA.

Suomalaiset ovat siitä mahtavia, että ihmiset eivät yleensä tule sanomaan mitään pahaa päin naamaa. Itseään on helppo säästää jättämällä ilkeät nettikommentit lukematta. Minulla on hyvä tukiverkosto, joten en ole ottanut saamiani ikäviä kommentteja hirveän raskaasti. Terve itsetunto ja huumori ovat olleet pelastuskeinoni.

VÄITE: JULKISUUDEN HENKILÖITÄ RIEPOTELLAAN LIIKAA.

Jonkin verran riepottelua on vain kestettävä. Suomessa ihmisten yksityiselämään ei puututa niin paljon kuin muualla, ja myös skandaalinhakuiset otsikot ovat kesympiä. Silti tuntuu, että tavallinen ihminen saa selvittää ongelmansa piilossa muiden katseilta, mutta julkkis suurin piirtein ristiinnaulitaan  törttöilystään. Se ei  tunnu reilulta, mutta  se on pelin henki.

Lue myös:

Bloggari Miia Ezen kertoo suhteestaan ruokaan: ”Pahin kompastuskiveni on lounas”

Jenny Lehtinen: On surullista, että kotiruokaa demonisoidaan

Teksti Maiju Karhunen