Neljälle, valmistusaika 45 minuuttia
Ainesosat:
250 g kvinoaa
2 rkl maapähkinäöljyä
400 g nahatonta lohifileetä
150 g herkkusieniä
80 g kevyttä majoneesia
1 tl wasabitahnaa
1 limetti
1 suippokaali
150 g retiisejä
3 rkl macadamiapähkinöitä
1 kourallinen versoja
suolaa
pippuria
Tee näin:
- Huuhtele kvinoa. Laita kvinoa kattilaan, lisää 7,5 dl vettä ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Nosta kattila lämmöltä ja anna jäähtyä.
- Kuumenna 1 rkl öljyä isolla paistinpannulla. Leikkaa lohi neljään palaan. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista kypsiksi, muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta.
- Nosta fileet pannulta ja peitä ne foliolla.
- Viipaloi sienet. Kuumenna pannu uudelleen. Kippaa pannulle sienet ja ripottele päälle suolaa. Paista kypsiksi, noin 6–7 minuuttia. Nosta lämmöltä.
- Purista limetistä mehu. Vatkaa majoneesi, wasabi, limetin mehu ja ripaus kuumaa vettä. Musta suolalla ja pippurilla. Kaada pieneen tarjoilukulhoon.
- Sekoita kvinoa ilmavaksi haarukalla. Jaa kulhoihin ja lisää päälle sienet ja lohi
- Suikaloi kaali ja viipaloi retiisit ohuiksi paloiksi. Lisää kvinoan, sienten ja lohen päälle kaali, retiisi, macadamiapähkinät ja vähän versoja. Tarjoile wasabimajoneesin kera.
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva