Galette saa olla vähän rosoinen

Kasvisgalette tomaateista, pestosta ja fetajuustosta

Raikas galette on täynnä kasvista.

Kuudelle, valmistusaika 1 tunti

Ainesosat:

Taikina

2,5 dl grahamjauhoja

2,5 dl vehnäjauhoja

¾ tl suolaa

1,5 dl suolatonta voitakuutioina

2–4 rkl kylmää vettä

Täyte

125 g fetajuustoa

4–6 tomaattia viipaleina

¾ tl kuivattua timjamia

2 rkl arrabiata-pestoa

2 rkl oliiviöljyä

1 kourallinen basilikaamustapippuria

Valmistusohje:

1. Yhdistä jauhot, suola ja voi tehosekoittimessa. Lisää kylmä vesi ruokalusikallinen kerrallaan ja jauha seos taikinaksi.

2. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Pakkaa kelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

3. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

4. Nosta taikina taas jauhotetulle pöydälle ja kauli noin 40 senttiä leveäksi ja alle sentin paksuiseksi ympyräksi. Nosta uunipellille ja pistele taikinaan reikiä haarukalla.

5. Ripottele noin 2/3 fetasta taikinan päälle, mutta jätä noin neljä senttiä tyhjää tilaa reunoille. Sekoita kulhossa tomaatit, timjami, pesto, oliiviöljy, suola ja pippuri. Jaa seos piirakan päälle.

6. Käännä ympyrän tyhjät reunat keskelle. Paista 30–40 minuuttia, kunnes galette on kullanruskea ja kypsä.7

. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Ripottele päälle loppu feta ja basilikan lehdet.

Ravintosisältö:

396 kaloria8 g proteiinia34 g hiilihydraattia1 g sokeria26 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 15 g4 g kuitua0,8 g suolaa

Teksti Stockfood
Kuvat StockFood/Tekstikuva