Some on täynnä kuvia täydellisistä vartaloista – entä, jos se tekee kateelliseksi?

Some on täynnä kuvia täydellisistä vartaloista ja treenatuista lihaksista. Entä jos se inspiroimisen sijaan tekee olon kateelliseksi ja riittämättömäksi? Hyvinvointibloggaajat kertovat, miten vältät kroppakateuden.

”Käännän kateuden motivaatioksi”

”Maailmasta löytyy aina kauniimpia, älykkäämpiä, fitimpiä tai taitavampia ihmisiä kuin itse on. Jos jokaista heistä lähtisi kadehtimaan, olisi se ihan järjettömän energiamäärän hukkaamista. Itse yritän kääntää kateuden itseni motivoimiseen: nämä upeat naiset tsemppaavat itseäni parempiin suorituksiin.

Totta kai joskus kateus nostaa päätään, mutta se kertoo enemmänkin omista epävarmuuksistani – tällöin yritän miettiä, mistä kateus kertoo, mihin asiaan en itsessäni ole tyytyväinen ja voinko tehdä asialle jotain. Tai olisinko ylipäätään valmis rajoittamaan omaa elämääni, ruokavaliota ja treenejä. Mitä kyseinen ulkonäkö vaatii?”

Nana Heikkilä, Super fit me 

 

”Jokainen on omalla tavallaan hyväkroppainen”

”Some antaa vääristyneen kuvan todellisuudesta. Hyvä kunto ei ole nälkiintynyt kisakunto, vaan terve sporttinen olemus, joka lähtee terveistä elämäntavoista sekä itsetunnosta.

En ihaile enkä varsinkaan kadehdi lainkaan yliluonnollisia kehonmuokkauksia ja kauneusleikkauksia. Muiden tekemästä työstä voi saada inspiraatiota, mutta kateutta ei pitäisi kenenkään kokea.

Jos pitäisi valita kroppaihanteeni, se olisi luonnollinen surffilookki yhdistettynä 400 metrin juoksijaan. Sporttisesti lihaksikas ja raikas mutta ei nälkiintyneen näköinen.

Hyvä kroppa ei mene yhteen muottiin, vaan jokainen voi olla omalla tavallaan hyväkroppainen.”

Oona Tolppanen, Fitoona

 

”Herää aikaisin, laadi suunnitelma”

”Kroppakateus ei suorituspainotteisessa lajissani, crossfitissä, ole usein mielessäni. Kadehdin ennemmin hyvää tulosta, jonka tietty urheilija on tehnyt mutta johon en itse vielä pysty. Keinot päästä kateudesta eroon ovat kuitenkin samat, oli kyseessä kroppakateus tai suorituskateus.

Anna muiden esimerkkien toimia inspiraationlähteinä. Jos hän pystyy siihen, miksi et sinäkin pystyisi? Helposti ajatellaan, että joku on onnekas, lahjakas tai saanut tuloksensa helposti. Tämä on hyvin harvoin totta – somen maailmassa näkyy jäävuoren huippu, mutta harvoin ymmärretään valtavaa työmäärää, jota kova kunto vaatii. Herää aikaisin, laadi suunnitelma, hae apua tavoitteisiisi äläkä anna virheiden pysäyttää matkaasi. Se palkitaan aivan varmasti.”

Stefanie Hagelstam, Steffit

Kuvakaappaus on tehty Instagramista hashtagin #perfectbody tuloksista.