Manuela Bosco: ”Syön ruokaa, 
jossa on paljon valoa”

Kuvataiteilija, entinen kilpajuoksija Manuela Bosco, 34, haluaa ruokapöytään väriä ja hyvää mieltä.

Väite: Keho kertoo, millaista ravintoa se tarvitsee.

Keho on viisas ja osoittaa mieliteoin, mitä se tarvitsee. Elimistö myös mukautuu vuodenaikoihin ja tarvitsee erilaista ravintoa eri aikoina. Talvella kaipaan lämpimiä ruokia ja voimakkaita mausteita, kuten currya ja kurkumaa, jotka nostavat kehon lämpötilaa. Nyt kun auringonvalo on vähissä ja A- ja D-vitamiinin tarve suuri, himoitsen porkkanoita ja sitrushedelmiä.

Väite: Puhtaus on puoli ruokaa

Minulle ruuan puhtaus tarkoittaa muun muassa sitä, että ruoka on saanut paljon auringonvaloa kasvaessaan. Siksi syön paljon vahvan värisiä kasviksia ja hedelmiä. Haluan tuoda elimistööni ruuan mukana valoa, eli korkealla taajuudella värähtelevää energiaa.

Väite: Vegaaniruuan valmistaminen vie aikaa 
ja rahaa.

Ruuanlaittoni ei ole koskaan vienyt näin vähän aikaa eikä ollut näin edullista kuin vegaanina. Teen tehosekoittimella keittoja, tahnoja, smoothieita ja jäätelöitä – niihin menee viisi minuuttia. Suosin kauden vihanneksia, juureksia ja hedelmiä, jotka ovat usein tarjouksessa, ja käytän perunaa, bataattia ja riisejä. Superfoodeihin saisi tuhlattua rahaa, mutta itse olen valinnut yhden hyvän, apinanlehtipuujauheen. Siitä saan etenkin rautaa.

Väite: Sillä on väliä, millä mielellä syö.

Kyllä. Laitamme ruuan mukana sisäämme ajatuksia, jotka ovat tietynlaista energiaa kehollemme ja vaikuttavat solutasolla asti. Mitä myönteisemmin ajattelemme ruuasta ja mitä myönteisempiä tunteita ruokapöydässä on läsnä, sitä korkeampaa energiaa kehomme saa ja sitä terveempänä se pysyy.

Väite: Raakasuklaa ei vie suklaanhimoa.

Sellaistakin raakasuklaata on! Esimerkiksi konvehdeissa, joissa on tummaa, pehmeää nugaata, on perinteisen suklaan rakennetta.

Väite: Pikajuoksijoilla on parhaat pakarat.

Esteetikkona sanon, että hyvännäköinen keho on suhteidensa summa, sitä eivät tee muhkeat pakarat. En itse haaveile pikajuoksijan pakaroista. Lihakseni ovat pienentyneet urheiluajoistani, mutta olen kiitollinen siitä, että kehoni on sitkeä ja vahva ja olen pysynyt elastisena. Venyttely on minulle tärkeää, sillä kehon avaaminen avaa myös mieltäni.

Lue myös:

Seksuaaliterapeutti Elina Tanskanen: ”Parit, tehkää yhdessä jotain hyödytöntä”

Viivi Pumpanen: ”Taekwondotreenit ovat henkireikäni”

Emilia Vuorisalmi: ”Saan lihakset, kun 
katsonkin puntteja päin”