Hapan kimchi tekeytyy hartaudella jääkaapissa.
10 annosta
VALMISTUSAINEET
2 pientä (n. 1,5 kg) keräkaalia
5 cm pala valkoista retiisiä
1 dl porkkanaraastetta
Suolaliuos
2 dl suolaa
2 litraa kylmää vettä
Mausteseos
2 rkl silputtua valkosipulia
2 rkl silputtua inkivääriä
1 rkl korealaista kalakastiketta
5–8 rkl gochugaru-chilihiutaleita
1 rkl gochujang-chilitahnaa
½ rkl ruokosokeria
5 silputtua kevätsipulia
1 kuorittu ja raastettu
päärynä
VALMISTUSOHJEET
1. Sekoita vesi ja suola. Halkaise kaalit. Nosta kaalinpuolikkaat suolaveteen ja laita lautanen päälle painoksi. Anna seistä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.
2. Huuhtele kaali huolellisesti siivilässä ja valuta hyvin. Kuori ja raasta retiisit ja porkkanat.
3. Sekoita mausteseoksen ainekset ja lisää joukkoon retiisi- ja porkkanaraaste. Hiero kaalin puolikkaat mausteseoksessa ja varmista, että sitä pääsee myös lehtien väliin.
4. Aseta kaalinpuolikkaat taas vastakkain ja nosta ne kulhoihin, joihin ne juuri mahtuvat. Aseta päälle lautanen ja paino.
5. Anna seistä vielä päivä huoneenlämmössä. Säilö sitten lasipurkkiin jääkaappiin. Kimchi säilyy kuutisen viikkoa jääkaapissa. Mitä pidempään säilytät, sitä happamampi maku.
6. Tarjoile kimchi hienoksi silputtuna kulhoista tai isoina paloina, josta vieraat voivat itse leikata suupaloja saksilla.
Valmistusaika 2 vuorokautta