Pyöräytä ihanat, gluteenittomat falafelit.
Kahdelle
Valmistusaika 20 minuuttia
Valmistusaineet
200 g liotettuja kikherneitä
1 nippu lehtipersiljaa
½ nippu korianteria
2 valkosipulinkynttä
1 pieni sipuli
1 rkl jauhettua juustokuminaa
2 tl suolaa
¼ dl sitruunamehua
öljyä paistamiseen
Salaatti
2 tomaattia
½ kurkku
romainesalaattia
1 punasipuli
1 kourallinen minttua
Tarjoiluun
gluteenitonta pitaleipää
jogurttia
chilikastiketta
1 sitruuna
Valmistusohjeet
1 Kaada kikherneiden liotusvesi pois. Jauha monitoimikoneessa yhdessä persiljan, korianterin, valkosipulin, sipulin, juustokuminan, suolan ja sitruunamehun kanssa. Muotoile massasta 14 pientä palloa.
2 Paista falafeleja öljyssä isolla pannulla keskilämmöllä 3 minuuttia tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
3 Huuhtele tomaatit ja kurkku ja leikkaa kuutioiksi. Huuhtele salaatti, revi paloiksi. Kuori ja silppua sipuli. Revi minttu. Sekoita kaikki ainekset.
4 Tarjoile falafelit lämpimän pitaleivän, salaatin ja sitruunalohkojen kera. Koristele chilikastikkeella ja lusikallisella jogurttia.