kukkakaaliriisi

Kukkakaaliriisi tuli jäädäkseen!

Kukkakaaliriisistä on puhuttu jo todella pitkään, mutta itselle kaikki uudet jutut tulee hieman peräjunassa. 😀 Viime viikolla kuitenkin törmäsin Somessa kukkakaaliriisireseptiin ja päätin lähteä kokeilemaan. Pitää sanoa, että maultaan kukkakaaliriisi on hyvää ja ennenkaikkea todella helposti valmistettavaa! Viimeisen viikon aikana sitä onkin jo kolmeen otteeseen valmistettu meidän keittiössä. 😉

 

Miten kukkakaaliriisi valmistetaan?

  • Kukkakaali joko raastetaan raastimen avulla pieneksi silpuksi tai sitten apuna voi käyttää taloussilppuria. Itselläni on käytössä painettava silppuri, jonka avulla kukkakaalin saa nopeasti silpuksi.
  • Kun kukkakaali on silputtu pieneksi, laitetaan paistinpannu lämpeämään ja pannulle lisätään noin puoli desiä vettä ja odotetaan, koska vesi kuplii.
  • Kun vesi kuplii, kukkakaalisilppu lisätään pannulle ja sekaan pieni voinokare ja ripaus suolaa. Halutessa voi käyttää myös oliiviöljyä.
  • Kukkakaaliriisiä sekoitellaan muutaman minuutin ajan lastan avulla keskilämmöllä, jonka jälkeen kukkakaaliriisi on valmista!

 

Miksi kukkakaaliriisiä?

Jos haluat karsia ruokavaliosta hiilareita, voi kukkakaaliriisi olla hyvä apu siihen, koska kukkakaalissa on paljon vähemmän hiilareita kuin tavallisessa riisissä tai pastassa. Kukkakaalin avulla pääaterioista voi tehdä myös kevyempiä, jolloin sen avulla saa vatsan täyteen, mutta annoksen energiapitoisuus on alhaisempi.

Kukkakaaliriisin kanssa voi tarjoilla alla olevaa broilerikastiketta. Katso resepti 🙂

 

kukkakaaliriisi

Maukas broilerikastike

3-4 annosta

Ainekset: 

  • 350g broilerin rustiikkikuutiota fileenä
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1/2 Smooth kookosmaitoa
  • 1/2 tl punaista currytahnaa
  • 1 sipuli
  • Mausteita

 

Ohje: Paista broilerikuutiot oliiviöljyssä ja mausta haluamillasi mausteilla. Lisää joukkoon kookosmaito, garam masala ja pilkottu sipuli. Anna hautua pienellä lämmöllä n. 10-15 minuuttia, jonka jälkeen kastike on valmis!

Kukkakaaliriisi on omasta mielestäni kokeilemisen arvoinen!

 

kukkakaaliriisi

Täältä löydät meidän muita reseptejä

Seuraa myös: 

Facebookissa / Instagramissa