Shakuska on täyttävää ruokaa, joka sopii muun muassa brunssille.

Täyttävä uppomunashaksuka

Shakshuka tarkoittaa arabiaksi sekoitusta. Se on ruokaisa aamiaispannu, jonka avulla pärjää pitkälle iltapäivään.

Neljälle, valmistusaika 25 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä

2 valkosipulinkynttä silputtuna

2 punaista chiliä silputtuna, ilman siemeniä

2 tl savupaprikaa

½ tl kuivattua timjamiaripaus ruokosokeria

900 g tomaattimurskaa

200 g kirsikkatomaatteja

2 rkl valkoviinietikkaa

4 munaatimjamin oksiapaahtoleipääsuolaa ja pippuria

Valmistusohje:

1. Kuumenna oliiviöljy isolla pannulla. Lisää valkosipuli, chili, ripaus suolaa ja kuullota hetki.

2. Lisää savupaprika, timjami ja sokeri. Paista minuutin verran ja lisää tomaattimurska.

3. Kuumenna, peitä kannella ja madalla lämpöä.

4. Kuumenna toisella levyllä kattilallinen vettä kiehuvaksi. Lisää sekaan valkoviinietikka.

5. Riko munat pieniin kuppeihin ja kaada nopeasti kiehuvaan veteen. Keitä 3 minuuttia.

6. Nosta munat reikäkauhalla vedestä ja valuta talouspaperin päällä.

7. Mausta tomaattikastike suolalla ja pippurilla.

8. Asettele kastikkeen joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit ja uppomunat. Koristele timjamilla ja tarjoile paahtoleivän kera.

Ravintosisältö:

359 Kaloria11 G Proteiinia21 G Hiilihydraattia12 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 3G2 G Kuitua0,6 G Suolaa

Teksti StockFood