Ramen-keitto

Rapean ramen-keiton täytteet syödään puikoilla, liemi ryystetään lusikalla.

Neljälle, Valmistusaika 30 minuuttia

1 rkl maapähkinäöljyä

500 g porsaan jauhelihaa

2 rkl tenmenjania tai jotain muuta fermentoitua paputahnaa

2 rkl sakea

1 rkl seesamiöljyä

2 valkosipulinkynttä

12 dl kanalientä

2 rkl riisiviinietikkaa

4 rkl soijakastiketta

4 rkl tahinia

2 tl chiliöljyä

1 iso porkkana kuutioina

300 g ramen-nuudeleita

4 kevätsipulia tai ruohosipulinippu1 kourallinen vihanneskrassia

4 rkl rouhittuja maapähkinöitä

Valmistusohje:

1. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää jauheliha, kypsennä ja möyhi puulastalla.

2. Lisää tenmenjan-kastke ja sake. Jatka paistamista, kunnes neste on hävinnyt. Siirrä liha lautaselle ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna seesamiöljy kattilassa. Silppua valkosipuli ja nosta kattilaan. Kuullosta nopeasti.

4. Lisää kattilaan liha, riisiviinietikka, soijakastike, tahini, chiliöljy ja porkkana. Paista 5 minuuttia.

5. Jaa nuudelit ja liha kuumennettuihin tarjoilukulhoihin. Kaada liemi päälle ja anna seistä 6–8minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

6. Koristele sipulisilpulla, krassilla ja pähkinöillä. Tarjoile soijakastikkeen kera.

 

RAVINTOSISÄLTÖ:767 Kaloria42 G Proteiinia54 G Hiilihydraatteja36 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 9 G4 G Kuitua1,3 G Suolaa

Teksti StockFood / Miia Vähähyyppä