Ramen-keitto

Rapean ramen-keiton täytteet syödään puikoilla, liemi ryystetään lusikalla.

NeljälleValmistusaika 30 minuuttia

1 rkl maapähkinäöljyä500 g porsaan jauhelihaa2 rkl tenmenjania tai jotain muuta fermentoitua paputahnaa2 rkl sakea1 rkl seesamiöljyä2 valkosipulinkynttä12 dl kanalientä2 rkl riisiviinietikkaa4 rkl soijakastiketta4 rkl tahinia2 tl chiliöljyä1 iso porkkana kuutioina300 g ramen-nuudeleita4 kevätsipulia tai ruohosipulinippu1 kourallinen vihanneskrassia4 rkl rouhittuja maapähkinöitä

1. Kuumenna öljy isossa kattilassa. Lisää jauheliha, kypsennä ja möyhi puulastalla.

2. Lisää tenmenjan-kastke ja sake. Jatka paistamista, kunnes neste on hävinnyt. Siirrä liha lautaselle ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna seesamiöljy kattilassa. Silppua valkosipuli ja nosta kattilaan. Kuullosta nopeasti.

4. Lisää kattilaan liha, riisiviinietikka, soijakastike, tahini, chiliöljy ja porkkana. Paista 5 minuuttia.

5. Jaa nuudelit ja liha kuumennettuihin tarjoilukulhoihin. Kaada liemi päälle ja anna seistä 6–8minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

6. Koristele sipulisilpulla, krassilla ja pähkinöillä. Tarjoile soijakastikkeen kera.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

Raikas sitruunaturska ja pastasalaattia

Mausteinen papukeitto

Lämmin linssisalaatti fetan kanssa

RAVINTOSISÄLTÖ:767 Kaloria42 G Proteiinia54 G Hiilihydraatteja36 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 9 G4 G Kuitua1,3 G Suolaa

Teksti StockFood, toimittanut Miia Vähähyyppä