Raikas mangosorbetti

Pakastus vaatii aikaa, mutta tulos on sen arvoinen.

Kuudelle, valmistusaika 35 minuuttia, jäähdytys ja pakastus 7 tuntia

Ainesosat:

800 g mangoa (tuoretta tai pakkasesta)

4 rkl vettä

1 1/5 dl tomusokeria

1 rkl limemehuaripaus

suolaa

(1 valkuainen)

mintunlehtiä

Valmistusohje:

1. Jauha mango ja vesi tehosekoittimessa tasaiseksi.

2. Painele sose siivilän läpi kulhoon.

3. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa. Lisää limemehu ja suola. Peitä ja jäähdytä pakkasessa muutama tunti.

5. Kaada seos jäätelökoneeseen tekeytymään 15–25 minuutiksi. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, tee näin: nosta seos pakkasesta, aja tehosekoittimessa hetki. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita mangososeen kanssa.

6. Jäädytä seosta vielä neljä tuntia. Tarjoa mintunlehtien kera.

Ravintosisältö:166 kaloria1 g proteiinia43 g hiilihydraattia39 g sokeria0,4 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 0,1 g3 g kuitua0 g suolaa

Teksti Resepti Stockfood