Pinaattiparsakaalipihvit mangopaprikapedillä

Vihreät pinaattiparskaalipihvit ovat herkullisia terveyspommeja. Ne sopivat myös kasvishampparin väliin.

Neljälle

Valmistusaika 50 minuuttia

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pinaattiparsakaalipihvit

3 isoa jauhoista perunaa

300 g parsakaalia

80 g babypinaattia

2 munaa

1 dl korppujauhoja

2 rkl maissijauhoja

1 dl parmesaaniraastetta

½ tl suolaa

¼ tl mustapippuria

2 rkl oliiviöljyä

 

Mango-paprikasalaatti

2 rkl oliiviöljyä

4 rkl riisiviinietikka

2 rkl lämmintä vettä

½ tl sokeria

1 salottisipuli

1 valkosipulin kynsi

2 paprikaa

1 mango

1 punainen chili

2 rkl tuoretta korianteria

 

1. Keitä kuoritut perunat melkein kypsiksi. Lisää parsakaali kiehumaan 3 minuuttia ennen kypsentymistä ja pinaatti 2 minuuttia ennen. Valuta vesi pois ja siirrä monitoimikoneeseen. Surauta sen aikaa, että vihannesten rakenne rikkoutuu. Lisää sitten munat, korppujauho, maissijauho, parmesaani, suola ja pippuri. Soseuta niin kauan, että seos on tasaista. Varo kuitenkin, etteivät perunat muutu liisteriksi.

2. Muotoile seoksesta pihvejä. Ripottele valmiiden pihvien päälle hiukan maissijauhoja ja sirottele halutessasi päälle suolaa ja pippuria.

3. Kuumenna öljy pannulla. Paista pihvit kullanruskeiksi molemmilta puolilta. Kun pihvit ovat valmiit, sijoita ne lämpimälle lautaselle ja laita päälle alumiinifolio.

4. Hienonna salottisipuli ja valkosipuli sekä chili. Kuutioi paprika. Kuori mango ja kuutioi.

5. Sekoita sipulit oliiviöljyn, riisiviinietikan, veden ja sokerin kanssa kastikkeeksi isossa kulhossa. Lisää paprika, mango, chili ja korianteri. Sekoita.

6. Jaa salaatti lautasille ja asettele päälle kasvispihvit.

Lue myös:

Kvinoasalaatti avokadolla ja mangotofulla

Kasvis­pyörykät ja yrttisalaattia

RAVINTOSISÄLTÖ/ANNOS

532 KALORIA

14,4 G PROTEIINIA

75,2 G HIILIHYDRAATTIA

17,3 G SOKERIA

18,2 G RASVAA JOSTA TYYDYTTYNYTTÄ 3,8 G

11 G KUITUA

0,9 G SUOLAA

Teksti Resepti Stockfood