Lohi, mansikat ja feta toimivat aina ja ikuisesti.

Minttuinen lohi-mansikkasalaatti

Lohisalaatti on hyvä sijoituspaikka kesän mansikoille.

Neljälle

Valmistusaika 25 minuuttia

450 g nahatonta lohifileetä

2 rkl oliiviöljyä

150 g sulatettuja pakasteherneitä

1 nippu vesikrassia

1 nippu minttua

2 isoa avokadoa lohkoina

200 g fetaa lohkoina

½ l mansikoita viipaleina

suolaa ja pippuria

1. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Leikkaa lohi viipaleiksi. Nosta lohet uunivuokaan, ripottele päälle oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Paista 8–12 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta paahtunut.

3. Keitä herneitä muutama minuutti suolatussa vedessä. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan.

4. Revi vesikrassi ja minttu lautasille ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Nostele päälle avokado, feta, mansikat ja herneet.

5. Anna kypsän kalan jäähtyä hetki. Nostele lopuksi salaattilautasten päälle.

Lue myös:

Raikas galette

Papukvinoakulho

Kanaa, mangoa ja vihanneksia

Ravintosisältö / annos

543 kaloria

34 g proteiinia

20 g hiilihydraatteja

8 g sokeria

38 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 11 g

9 g kuitua

0,9 g suolaa

Teksti Stockfood